10 червня 2022, 19:52

На споживчому ринку РФ починається катастрофа – росіяни переходять у "режим економії"

У Росії її спостерігається різкий спад попиту: росіяни починають масово економити.

На споживчому ринку РФ починається катастрофа – росіяни переходять у "режим економії"

На споживчому ринку Росії формується справжня катастрофа: на тлі кремлівської "спецоперації" росіяни перейшли у режим економії.

Спад купівельної активності громадян РФ прокоментував у Telegram російський оглядач Анатолій Несміян (Ель Мюрід).

Саме у квітні росіяни почали відчувати на собі повноцінну дію санкцій, запроваджених у відповідь на війну проти України. Результат не змусив себе довго чекати: зафіксовано спад витрат на купівлю повсякденних товарів майже на 18% порівняно з березнем і на 11% у річному вираженні.

Це дуже велика проблема економіки країни.

"Падіння попиту призведе до скорочення виробництва, у тому числі й товарів першої необхідності, що знову-таки позначиться на зарплатах і запустить новий виток падіння попиту", - пояснив Мюрід.

Він не виключає, що події, що відбуваються, призведуть до бунту російського народу та революції. Проте ймовірність цього нині мала, вважає російський експерт.

По-перше, на повну потужність працює пропаганда, яка переносить невдоволення й агресію росіян на "зовнішніх ворогів". По-друге, проблеми наростають не так швидко, щоб викликати шоковий стан у населення та спонукати його на рішучі дії.

Цікаво, що, на думку інтелектуала Галієва, зубожіння не буде тим фактором, який змусить росіян повстати проти режиму диктатора Володимира Путіна. Проте він упевнений, що бунти у РФ можуть спричинити дефіцит, оскільки росіяни серйозно травмовані радянським досвідом порожніх полиць магазинів.

Раніше Альфред Кох спрогнозував РФ серйозні тяготи через санкції: "Економіка лягла".

Ми також писали, що російська економіка подала новий сигнал про кризу.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини