17 червня 2022, 21:11

"У Кремлі істерика: план із примусом Зеленського провалився", – Фейгін

Кремлю необхідно у найкоротші терміни посадити Україну за стіл переговорів і підписати "Мінськ 3", вважає Марк Фейгін.

"У Кремлі істерика: план із примусом Зеленського провалився", – Фейгін

У Москві мали великі надії на візит до Києва трьох європейських лідерів Шольца, Макрона та Драги, однак досягти бажаного влада РФ не змогла.

Таку думку висловив у коментарі "Популярній політиці" російський юрист, блогер й опозиціонер Марк Фейгін.

Він звернув увагу на гостру реакцію влади та пропаганди РФ щодо цього візиту. Своєю істерикою вони видали, що план провалився.

Складався він, вважає Фейгін, у тому, щоб за допомогою західних лідерів змусити президента України Володимира Зеленського сісти з Москвою за стіл переговорів і підписати договір про перемир'я, який закріпить за РФ зайняті після 24 лютого території, тобто у Кремлі дуже хотіли третіх за рахунком Мінських угод.

Зважаючи на все, нічого не вийшло. Більше того, Шольц, Макрон і Драгі публічно запевнили, що не закликають Київ іти на територіальні поступки Москві.

"Я вже бачу, що почалася істерика... Схоже, що спроба переконати Зеленського взяти на себе відповідальність за "мирний план", провалилася", - заявив Фейгін.

Він вважає, що у Москві мали дуже великі надії на цей план. А це говорить про те, що у РФ не впевнені, що можуть утримати захоплені території.

"Ми не знаємо, що там відбувається на фронті та які резерви залишилися у Москви для продовження війни. Можливо, для неї дуже важливим було домовитися і у цей літній період до постачання гігантських озброєнь знайти спосіб натиснути на Банкову та таким чином припинити вогонь, сісти за стіл переговорів і домогтися "Мінська-3"... За первинною реакцією ми зрозуміли, що того, на що розраховував Кремль, не сталося", - повідомив опозиціонер.

Він дійшов висновку, що найближчим часом очікувати на припинення війни не варто.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Кремль докладатиме всіх зусиль, щоб посадити Україну за стіл переговорів, упевнений Олег Жданов.

Ми також писали, що Грозєв назвав два терміни завершення війни в Україні.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Марк Фейгин

Останні новини