30 грудня 2021, 07:30

Піонтковський пояснив, за що лідери СНД "ненавидять" Путіна

Політолог Андрій Піонтковський розповів про ставлення глав країн СНД до президента Росії.

Піонтковський пояснив, за що лідери СНД "ненавидять" Путіна

Лідери країн Співдружності незалежних держав (СНД) "ненавидять" президента Російської Федерації Володимира Путіна за його посягання на республіки колишнього Радянського Союзу.

Таку думку озвучив політолог Андрій Піонтковський в ефірі "24 каналу", згадуючи про неформальну зустріч лідерів СНД, що відбулася напередодні у Санкт-Петербурзі.

"От зараз ми з вами розмовляємо, а Путін сидить з главами СНД. Кумедна зустріч: там і Пашинян (прем'єр-міністр Вірменії – ред.) з Алієвим (президент Азербайджану – ред.), і два казахстанські президенти. Всі ці люди ненавидять зараз Путіна: вони завжди ненавиділи, вони завжди знали, що він хоче всі безгоспні держави прибрати до рук, але ось з таким нахабством запровадити тріумфальний термін "країни, які раніше входили до Союзу Радянських Соціалістичних Республік..."" - сказав аналітик, коментуючи спроби Кремля поширити сферу впливу Москви на держави пострадянського простору.

Раніше Піонтковський заявив, що брехня міністра оборони РФ Сергія Шойгу про "американських найманців" з "хімічною зброєю" на Донбасі говорить про підготовку Росією провокації, в якій Москва потім спробує звинуватити Вашингтон.

При цьому аналітик вважає, що Кремль відмовився від планів повномасштабного вторгнення в Україну, оскільки це може коштувати владі Путіну.

До цього політолог висловив упевненість, що США відкинули ультиматуми Росії щодо Мінських угод ы розширення НАТО на Схід.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини