19 грудня 2021, 19:25

Фейгін назвав світову подію, під "прикриттям" якої Кремль може розпочати війну з Україною

Останні військові конфлікти на пострадянському просторі Росія розв'язувала під час Олімпіад.

Фейгін назвав світову подію, під "прикриттям" якої Кремль може розпочати війну з Україною

У 2008 році Кремль зважився на війну проти Грузії у день відкриття літньої олімпіади у Пекіні. Процес анексії Криму розпочався під час зимових Олімпійських ігор у Сочі. Новою небезпечною датою для України може бути лютий 2022 року.

Таку думку в етері "Еспресо.TV" висловив юрист Марк Фейгін.

"Путін завжди користується ситуацією відволікання уваги, а Олімпіада є глобальним заходом для того, щоб розв'язувати свої проблеми", – сказав він.

Фейгін нагадав, що на реверсі медалі "За повернення Криму" зазначено дату – лютий 2014 року, а Сочинські ігри проводили 7-23 лютого. На спортивний захід до Росії тоді востаннє приїхали високі гості із Заходу, після чого Путін став нерукостислим лідером.

Олімпійські ігри – 2022 заплановано на 4-20 лютого.

Нагадаємо, спортсмени Росії виступатимуть під прапором Олімпійського комітету після численних допінг-скандалів. До речі, результат росіян на Іграх – 2020 став найгіршим за всю історію російського та радянського спорту.

А найскандальнішим видом спорту на ОІ – 2020 стала спортивна гімнастика, де Росія вперше за багато років не змогла підтвердити своє лідерство. Речник МЗС РФ Марія Захарова навіть дозволила собі назвати "гадами" суддів Олімпіади.

Раніше Фейгін заявив, що Москва може не зважитися на масштабну війну з Україною не через передбачувані великі втрати (ці дані у Росії засекречені у мирний час – ред.), а через ризик поразки.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Марк Фейгин

Останні новини