18 листопада 2022, 12:49

"Чорна тінь Путіна", – історик розповів, навіщо Кремль "створив" Пригожина

Євген Пригожин виконує для Путіна важливу роль "опудала", вважає Андрій Зубов.

"Чорна тінь Путіна", – історик розповів, навіщо Кремль "створив" Пригожина

На тлі війни з Україною у публічне поле Росії увірвався ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. Він кинувся демонстративно порушувати закони: вербувати зеків, страчувати найманців, пресувати генералітет і чиновників. Це породило чутки про те, що цей персонаж претендує на владу у постпутінській Росії. Насправді це не так.

Про роль Пригожина у путінському режимі висловився відомий російський історик, опозиціонер Андрій Зубов у своєму акаунті у Facebook.

Він назвав Пригожина "чорною тінню Путіна" та висловив упевненість, що той не має для диктатора жодної загрози. Він виконує важливе завдання: собою відтіняє главу РФ.

Цю саму роль, за його словами, відіграють глава Чечні Рамзан Кадиров, а також заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв, який нещодавно "оскаженів" і регулярно обіцяє стерти світ у попіл.

Зубов запевнив, що диктатори часто вдавалися до такого методу, щоб зберегтися при владі.

"Створити когось жахливішого за себе й у разі невдоволення диктатором... натякати: мною обтяжуєтеся, тоді будуть у вас інші начальники, які голови кувалдами розбивають, сталінські репресії проти еліти можуть повторити, шаріат за поняттями зроблять нормою. Може, краще я, передбачуваний (...)? А через плече: ну ти ще своєю кувалдою помахай трохи, а ти пообіцяй стерти Європу в ядерний прах, (...) а то не всі вже вірять, що ти страшний", - пояснив Зубов.

Саме тому, з його слів, цим трьом персонажам дозволено демонструвати публічно, що вони є безкарним злом.

Опозиціонер упевнений, що всі троє були б уже давно ліквідовані, якби хоч трохи становили загрозу для диктатора. Такі реалії бандитського світу, який запанував у Росії стараннями Путіна.

Раніше Невзоров назвав "заточкою під ребра Росії" ідею Пригожина про створення "півнячої дивізії".

Ми також писали, що Медведєв озвучив новий лексикон Кремля.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Зубов

Останні новини