29 грудня 2022, 11:51

"2023-й буде роком падіння", – мільярдер Сейсембаєв спрогнозував наслідки війни в Україні

Маргулан Сейсембаєв спрогнозував Росії застій на довгі роки та назвав у відсотках імовірність того, що Україна з часом відвоює всі свої території.

"2023-й буде роком падіння", – мільярдер Сейсембаєв спрогнозував наслідки війни в Україні

Казахстанський мільярдер, інвестор, громадський діяч, меценат і філантроп Маргулан Сейсембаєв в інтерв'ю Дмитрові Гордону відповів на найактуальніші запитання щодо війни в Україні, зокрема, щодо термінів бойових дій, майбутнього РФ і про те, яким буде 2023 рік. Найважливіше зі сказаного: війна переходить у стадію затяжної, Путін може дожити до 90 років, Росія відгороджується від світу новою "залізною завісою" і, найімовірніше, перебуватиме у стані застою довгі роки.

Подивитися інтерв'ю з Маргуланом Сейсембаєвим можна на YouTube-каналі "В гостях у Гордона".

На думку експерта, 2023 рік буде роком максимального падіння російської економіки. "Світовий банк прогнозує, що це буде приблизно 5-6%. Але, чесно кажучи, я думаю, що 7-8% як мінімум, якщо не більше. Санкції, війна - все це у 2023 році дасть свої плоди", - запевнив співрозмовник Гордона.

Також Сейсембаєв скептично відгукнувся про можливість повалення Путіна та приходу нового, більш-менш демократичного лідера у РФ. "Я більше схиляюся до версії, що у Росії буде застій на довгі роки. Буде військова економіка, тому що загалом нація сильно заражена. Я знаю, чого нам усім хочеться. Але історія дуже часто йде всупереч очікуванням більшості, тому є великі шанси на те, що Путін мирно, на пенсії, виступаючи на трибуні на 90-му році життя, піде з посади президента. Він може спокійно дожити до 86-90 років. Російське суспільство до цього готове", - зазначив мільярдер.

Потім експерт аргументував свою позицію тим, що зараз відбувається масове вимивання інтелігенції, розумних людей, які критично мислять, із РФ, тому концентрація отруєного суспільства тільки збільшується, тому ситуація у Росії капсулюється. Йде відторгнення всіх прогресуючих західних речей, і неухильно опускається нова "залізна завіса".

Крім того, Сейсембав заявив, що головний ризик для України - це затяжна війна. При цьому ризики того, що Росія знову почне наступати та захоплювати нові території, вкрай мінімальні.

"Я думаю, рано чи пізно Україна поверне свої території, але шанси на те, що це буде швидко і у межах 1991 року, не такі вже й великі. Я б дав відсотків 70 на 30. 70%, що поверне, і 30, що не поверне, тому що для Путіна це вже принципово. Харків добре, Київ добре, Херсон теж добре, але до складу Росії були прийняті Донецьк, Луганськ, Крим. Це доходить до того, коли люди за ціною не постоять. Він проведе другу-третю мобілізацію, поставить людей із вилами, кувалдами, але триматиметься", - спрогнозував експерт.

При цьому він підкреслив: тактика української армії хороша тим, що за мінімального використання живої сили здійснюється максимально дистанційний контакт.

Нагадаємо, Геннадій Гудков спрогнозував посилення антивоєнного руху у Росії: "Вони вже готові взяти у руки зброю".

Раніше казахстанський мільярдер Маргулан Сейсембаєв озвучив фатальну помилку Путіна: "Жоден російський генерал це не читав".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини