18 листопада 2022, 09:38

"Кремль уже змирився", – Піонтковський назвав найбільше приниження для Путіна цього тижня

Андрій Піонтковський вважає, що для Путіна великим приниженням було не звільнення Херсону ЗСУ, а саміт G-20 і зміна позиції Сі Цзіньпіна.

"Кремль уже змирився", – Піонтковський назвав найбільше приниження для Путіна цього тижня

Російський опозиціонер, політолог, журналіст і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що Росія вже змирилася з втратою Херсону, про що свідчить те, що ще місяць тому генерал армії РФ Сергій Суровікін заявив про можливе "непросте рішення" щодо цього міста. "Значить вони вже змирилися з цим місяць тому, тож це не було для Путіна якимось моральним потрясінням. А ось позиція Сі на саміті та провал спроби вийти на переговори із Зеленським його занепокоїли набагато більше", - зазначив експерт в інтерв'ю Дар'ї Кудімовій, яке можна подивитися на YouTube-каналі "Андрій Піонтковський".

Як вважає політолог, основний підсумок саміту G-20 - це спільна заява Сі Цзіньпіна і Байдена. "До речі, там є й інший момент. Сі різко змінив риторику. На XX з'їзді він ще погрожував приєднувати Тайвань, але на цьому саміті Сі та Байден намагалися перевершувати один одного у компліментах. Цікаво, що Сі перевершив у цьому Байдена. Це така китайська мудрість", - сказав Піонтковський. 

Потім він додав, що лідер Китаю постійно говорив на саміті про біполярність світу. Коли Байден сказав, що змагатися потрібно так, щоб це сприяло розвитку миру та процвітанню людства, Сі Цзіньпін відповів: "А навіщо нам змагатися? Світ дуже великий, для нас двох вистачить". 

На думку Піонтковського, для "великого" геополітика Путіна це величезне приниження.

Крім того, у цей "страшний" тиждень для кремлівського диктатора був ще й провал останньої спроби вмовити Зеленського на якісь переговори. Ця спроба увінчалася ще більш принизливою для Путіна пропозицією вести з президентом України публічні телевізійні дебати.

"І останнє - це провал Трампа у Республіканській партії. Важкий був тиждень для Путіна", - підсумував політолог.

Раніше Андрій Піонтковський заявив, що після звільнення Херсону ризики для Путіна піти з життя значно посилилися.

Також Андрій Піонтковський спрогнозував, коли у Росії почнеться громадянська війна подібна тієї, що була у 1917 році.

Ще трохи раніше Андрій Піонтковський пояснив, що означають насправді слова Пригожина про Зеленського.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини