11 листопада 2022, 19:25

Зустріч Байдена та Цзіньпіна на саміті G20 може увійти в історію без РФ

Майбутній саміт "Великої двадцятки" може увійти в історію, оскільки Джо Байден і Сі Цзіньпін уперше проведуть персональні двосторонні переговори.

Зустріч Байдена та Цзіньпіна на саміті G20 може увійти в історію без РФ

Наступного тижня у центрі уваги всього світу опиняться Тайвань і Україна: на саміті G20 відбудеться перша особиста зустріч президента США та лідера КНР.

На думку оглядача Дмитра Дризе, двосторонній саміт США і КНР може покласти початок "великій угоді" Заходу та Сходу і закладе основи самого біполярного світу.

"Сторони не раз уже одна з одною говорили, але так ні до чого і не домовилися. Щоправда, тут необхідно зазначити, що все це було у старій реальності, а зараз світ змінився", - зазначив експерт.

І якщо компромісу буде досягнуто, то Китай і США визначатимуть контури майбутнього. Роль РФ у цьому процесі нульова. Участь Росії у саміті знижено з найвищого на рівень делегацій. Також представник МЗС КНР Чжао Ліцзянь спростував слова Байдена про дистанціювання країни від спілкування з Кремлем.

"Навіщо дистанціюватися від країни настільки багатої на природні ресурси, особливо, якщо ти отримуєш їх на вельми вигідних умовах", - резюмував Дризе, визнавши, що місце РФ у цій ієрархії ще невідоме.

Як повідомлялося раніше, Путін літав до Пекіна під час Олімпіади заради зустрічі з Цзіньпіном. За даними ЗМІ, господар Кремля розповів китайському колезі про плани щодо України, однак підтримки КНР не отримав.

Після повномасштабного вторгнення в Україну Китай був шокований слабкістю російської армії та незадоволений тим, що Путін завчасно розбурхав НАТО, позбавивши китайських партнерів можливості "розібратися" з Тайванем без серйозних наслідків.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини