8 серпня 2022, 11:32

"Авантюра глибше, ніж "Києв за три дні"", – Несміян про військову заяву союзника Росії

Високий рівень напруженості навколо Тайваню зберігається у зв'язку із продовженням військових навчань китайської армії.

"Авантюра глибше, ніж "Києв за три дні"", – Несміян про військову заяву союзника Росії

Військова напруженість навколо Тайваню не слабшає, незважаючи на закінчення заявленого терміну навчань китайської армії в акваторії навколо острова. Більше того, Пекін уже заявив, що армія КНР у понеділок продовжить навчання в акваторіях і повітряному просторі навколо Тайваню.

Попередньо, вони мали завершитися вчора опівдні за місцевим часом, але тепер про завершення говорити не доводиться. Учора було заявлено, що у разі отримання наказу армія Китаю візьме острів за 48 годин.

Російський експерт Анатолій Несміян зазначає, що "Тайбей за два дні" звучить ще крутіше, ніж "Київ за три дні" від російської влади у лютому.

"Наскільки крутим може бути виконання - питання ще цікавіше. Цікаво, парадну форму та щити для розгону демонстрацій китайські гвардійці повезуть в обозі чи ні? Щоправда, поки це більше схоже на надування щік. У китайського керівництва вже однозначно є ризики внутрішнього характеру, і створювати паралельно їм другий фронт на зовнішньому напрямі - це авантюра глибше, ніж "Києв за три дні".

Хоча, звичайно, внутрішні причини можуть змусити піти на будь-що, тут просто немає сенсу ворожити", - наголосив експерт.

Раніше ми повідомляли, що відразу після приземлення літака з Пелосі на Тайвані КНР оголосила про цілу серію військових операцій у районі острова.

Нагадаємо, у Пекіні привели свої війська до бойової готовності на тлі новин про приліт на Тайвань Пелосі.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини