3 серпня 2022, 12:04

"Байден змушений буде підписати", – Юнус розповів, у якому разі США оголосять РФ спонсором тероризму

Раміс Юнус зазначив, що поки що не бачить в адміністрації Байдена впевненої риторики щодо визнання Росії спонсором тероризму, але президент США все одно змушений буде це зробити за однієї умови.

"Байден змушений буде підписати", – Юнус розповів, у якому разі США оголосять РФ спонсором тероризму

Американський політолог азербайджанського походження Раміс Юнус вважає, що внутрішньополітичні справи та порядок денний у США сьогодні визначає Україна, а саме поведінка українського уряду на дипломатичному й інформаційному фронтах, консолідованість українського суспільства й успіхи української армії на фронті. Однак за всіх значних проривів України Америка поки що не прийняла твердої позиції щодо визнання Росії країною-спонсором тероризму. "У цьому питанні досі я не бачу впевненої риторики з боку адміністрації. Там гальмує Держдепартамент, який за законодавством має це приймати", - заявив експерт в інтерв'ю Інзі Мезері для YouTube-каналу Politeka Online.

Також Юнус зазначив, що чомусь це питання почали узгоджувати з Конгресом, хоча у випадку з передачею "Хаймерсів" цього не робили. На його думку, це свідчить, що представники Конгресу таким чином озвучують свою політичну позицію. "Вони хочуть показати своїм виборцям, що вони рвуть сорочку за Україну, а винна у всьому адміністрація Байдена, тому давайте всім світом на неї тиснути", - озвучив свою думку політичний експерт.

Крім того, Юнус повідомив обнадійливу новину. Виявляється, Ненсі Пелосі, одна з лідерів Демократичної партії, перед візитом на Тайвань погрожувала Держдепартаменту, якщо він сам не ухвалить рішення щодо визнання Росії державою-спонсором тероризму, то тоді це зроблять іншим способом. "У принципі, зараз процес так і запущений, – пояснив політолог. – Сенат пропустив цей законодавчий акт через нижню палату, і якщо він пройде двома третинами голосів, то тоді президент Байден змушений буде його підписати як законодавчий акт, а виконавча влада буде його виконувати".

Нагадаємо, Раміс Юнус пояснив, чому Україні слід підірвати Кримський міст, не питаючи дозволу у Заходу.

Також Раміс Юнус заявив, що Україна не може програти, бо це буде програш Америки, що у принципі неможливо.

Раніше Раміс Юнус розповів, коли Росія почне благати Україну щодо проведення мирних переговорів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Рамис Юнус

Останні новини