30 липня 2022, 17:45

"У Кремля тяжке становище", – Піонтковський розповів, як РФ намагається зірвати наступ ЗСУ на Херсон

Політолог Андрій Піонтковський вважає, що Росія не має шансів зірвати контрнаступ української армії на Херсонщині військовими методами.

"У Кремля тяжке становище", – Піонтковський розповів, як РФ намагається зірвати наступ ЗСУ на Херсон

Кремль опинився у скрутному становищі - російське керівництво розуміє, що війну в Україні стратегічно програно. Зокрема, у Москві дуже побоюються потенційного наступу Збройних сил України на Херсон. Противник не може зірвати його військовими методами, тому вдається до дипломатичних прийомів.

Таку думку озвучив політолог і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі "Еспресо".

На думку аналітика, поведінка російської сторони дуже суперечлива, що свідчить про "когнітивний дисонанс" у головах кремлівського керівництва.

Усвідомивши свою стратегічну поразку, влада РФ відчайдушно домагається припинення вогню, зокрема через стамбульський процес, зазначив співрозмовник.

За словами Піонтковського, на переговорах у Туреччині про деблокаду експорту українського зерна росіяни наполягали на укладенні угоди про режим припинення вогню на Херсонщині.

Раніше Піонтковський розповів про побоювання Путіна за свою особисту безпеку. На думку експерта, російський диктатор побоюється не стільки противників війни, скільки шалених її прихильників. Крім того, аналітик озвучив ознаки неминучої поразки путінського режиму.

До цього Піонтковський пророкував громадянську війну у Росії. За його словами, вона станеться після поразки Кремля в Україні та відходу Путіна з влади.

ВАЖЛИВО ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини