3 червня 2022, 14:16

"Будь-який військовий вам скаже", – Андрій Піонтковський розповів про те, що змінить ситуацію на полі бою

Андрій Піонтковський оцінив значення американських реактивних систем залпового вогню MLRS, які вже йдуть до України.

"Будь-який військовий вам скаже", – Андрій Піонтковський розповів про те, що змінить ситуацію на полі бою

Російський опозиціонер, математик, журналіст і політичний діяч Андрій Піонтковський, який проживає у Вашингтоні, вважає, що РСЗВ MLRS у двох модифікаціях, які надала Америка, здатні кардинально змінити перебіг військових дій на користь України. Про це експерт заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

В ході бесіди ведуча згадала про заяву посла США в ООН Лінди Томас-Грінфілд про те, що адміністрація Байдена надаватиме Україні лише оборонну зброю і не надасть жодної зброї, яка дає змогу атакувати Росію з території України. Андрій Піонтковський відразу ж зазначив, що це обурює кожну людину, яка живе в Україні, і суперечить елементарній логіці, проте порадив все ж таки не перебільшувати значення цього факту.

"Звичайно, вся Україна та Грузія засмучена цією заявою американців, але у військовому відношенні це не відіграє такої катастрофічної ролі, – пояснив політичний експерт. – Справа у тому, що рішення прийняте і не тільки прийняте. Ідуть американські кораблі з цим важким озброєнням, із ракетними системами залпового вогню підходять до європейських портів".

Потім він наголосив, що є дві модифікації цієї зброї: з дальністю до 70 км і до 300 км. За словами Піонтковського, американці вирішили трішки пограти у виваженість і недопущення ескалації. Відтак російський опозиціонер вирішив ще більше заспокоїти українців:

"Але ці 70 км, будь-який український військовий вам скаже, я з багатьма вже розмовляв, їх цілком достатньо для того, щоб повністю змінити ситуацію на полі бою. А без ударів по Воронежу та Бєлгороду, гадаю, Україна якось обійдеться якийсь час. Наразі основне завдання – відкинути ворога на Донбасі. І для цієї мети ось ці РСЗВ дальністю до 70 км дуже підходять, дуже ефективні".

Нагадаємо, Андрій Піонтковський розповів про дії російської агентури на Заході.

Також Андрій Піонтковський пояснив, чому Франція та Німеччина не зацікавлені у перемозі України.

Раніше Андрій Піонтковський висловився про позицію Китаю стосовно РФ: "Стежать, як хижак за жертвою".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини