9 грудня 2021, 17:56

Орєшкін про переговори Байдена та Путіна: "Гра без переможців"

Політолог Дмитро Орєшкін назвав переговори Джо Байдена та Володимира Путіна "нудною шаховою партією".

За підсумками переговорів президента США Джо Байдена та глави Кремля Володимира Путіна немає переможців. Американський і російський лідери розіграли "нудну шахову партію".

Таку думку озвучив російський політолог Дмитро Орєшкін в етері "24 каналу".

На думку аналітика, наслідки діалогу президентів США та Росії досить передбачувані.

"Мені здається, це порожня гра. І у цьому сенсі вона блискуче нічия: Байден задоволений собою, Путін задоволений собою, війни не буде. Немає сенсу ані радіти, ані сумувати. Нудна шахова прохідна нічия. Це та гра, де немає переможців. Вдалося зберегти статус-кво", – заявив співрозмовник.

Політолог не вірить у можливість широкомасштабного військового вторгнення Росії в Україну та називає всі маневри російських військ поблизу українських кордонів "танцем із шаблями", мета якого – отримати деякі поступки з боку Заходу.

Відповідаючи на запитання, наскільки у Росії бояться нових економічних санкцій, про які Путіна попереджав Байден, Орєшкін заявив, що у Кремлі побоюються цих заходів. Політолог також зауважив, що нині Захід ще не задіяв жодних "зубороздрібних" санкцій щодо Москви.

"Логіка Заходу така: завжди важливо тримати найважчу загрозу, зберігати кулю у дулі, як говорив Суворов. Загроза санкцій – набагато ефективніший інструмент, аніж самі санкції", – підкреслив експерт.

Раніше інший російський політолог Андрій Піонтковський заявив: Путін святкує перемогу після розмови з Байденом, вважаючи, що йому вдалося обміняти ненапад на Україну на підтримку Вашингтоном Мінських угод щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. При цьому аналітик впевнений: вже найближчим часом на Кремль чекає розчарування.

Нагадаємо, розмова Байдена та Путіна у форматі відеодзвінка відбулася 7 грудня. Однією з головних тем переговорів була ситуація довкола України.

Останні новини