9 грудня 2021, 17:56

Орєшкін про переговори Байдена та Путіна: "Гра без переможців"

Політолог Дмитро Орєшкін назвав переговори Джо Байдена та Володимира Путіна "нудною шаховою партією".

Орєшкін про переговори Байдена та Путіна: "Гра без переможців"

За підсумками переговорів президента США Джо Байдена та глави Кремля Володимира Путіна немає переможців. Американський і російський лідери розіграли "нудну шахову партію".

Таку думку озвучив російський політолог Дмитро Орєшкін в етері "24 каналу".

На думку аналітика, наслідки діалогу президентів США та Росії досить передбачувані.

"Мені здається, це порожня гра. І у цьому сенсі вона блискуче нічия: Байден задоволений собою, Путін задоволений собою, війни не буде. Немає сенсу ані радіти, ані сумувати. Нудна шахова прохідна нічия. Це та гра, де немає переможців. Вдалося зберегти статус-кво", – заявив співрозмовник.

Політолог не вірить у можливість широкомасштабного військового вторгнення Росії в Україну та називає всі маневри російських військ поблизу українських кордонів "танцем із шаблями", мета якого – отримати деякі поступки з боку Заходу.

Відповідаючи на запитання, наскільки у Росії бояться нових економічних санкцій, про які Путіна попереджав Байден, Орєшкін заявив, що у Кремлі побоюються цих заходів. Політолог також зауважив, що нині Захід ще не задіяв жодних "зубороздрібних" санкцій щодо Москви.

"Логіка Заходу така: завжди важливо тримати найважчу загрозу, зберігати кулю у дулі, як говорив Суворов. Загроза санкцій – набагато ефективніший інструмент, аніж самі санкції", – підкреслив експерт.

Раніше інший російський політолог Андрій Піонтковський заявив: Путін святкує перемогу після розмови з Байденом, вважаючи, що йому вдалося обміняти ненапад на Україну на підтримку Вашингтоном Мінських угод щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. При цьому аналітик впевнений: вже найближчим часом на Кремль чекає розчарування.

Нагадаємо, розмова Байдена та Путіна у форматі відеодзвінка відбулася 7 грудня. Однією з головних тем переговорів була ситуація довкола України.

Автор: Дмитрий Орешкин

Останні новини