25 листопада 2021, 18:40

Клімкін назвав помилку Зеленського у відносинах із Путіним

Павло Клімкін вказав на непослідовність Володимира Зеленського у відносинах із Росією.

Клімкін назвав помилку Зеленського у відносинах із Путіним

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає непослідовність головною помилкою президента Володимира Зеленського у відносинах із главою Кремля Володимиром Путіним.

Про це дипломат заявив в етері програми "Ранок у великому місті" на телеканалі ICTV, відповідаючи на запитання, яких помилок чинний глава держави припустився на міжнародній арені.

"Він спочатку хотів домовитися з Путіним, потім хотів посваритися з Путіним, потім знову хотів домовитися з Путіним. Так не буває. У будь-якій політиці потрібна послідовність", – повідомив ексміністр і додав, що у зовнішній політиці України його дратує відсутність бажання змінювати себе.

На думку Клімкіна, зовнішню політику України сьогодні визначають дві особи: глава держави та керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Всі інші люди нічого не означають", – наголосив дипломат.

Раніше Клімкін заявив, що Кремль не планує повномасштабного вторгнення в Україну, проте російська влада шукатиме слабину, щоб дестабілізувати ситуацію всередині країни.

Крім того, ексміністр закликав Україну використати весь свій потенціал, у тому числі партнерські відносини зі США, щоб "зламати гру" не лише Росії, а й "колабораціоністській" частині Європи.

До цього Клімкін назвав партизанську війну одним зі способів стримування російської агресії.

Автор: Павел Климкин

Останні новини