3 листопада 2021, 18:03

"Путін, на жаль, не ідіот", - Клімкін словами Че Гевари пояснив план Росії

Павло Клімкін нагадав слова Ернесто Че Гевари про те, що "справжні революції починаються з відключення електроенергії".

"Путін, на жаль, не ідіот", - Клімкін словами Че Гевари пояснив план Росії

Президент Росії Володимир Путін зараз не піде на військове вторгнення в Україну, спочатку він має намір дестабілізувати сусідню державу у різних сферах.

Таку думку озвучив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін в етері "Радіо НВ".

Дипломат згадав цитату команданте Кубинської революції 1959 року Ернесто Че Гевари, який свого часу пояснив, з чого починаються справжні революції.

"Че Гевара колись казав: справжні революції починаються з відключення електроенергії. Путін, на жаль, не ідіот. Він почне з дестабілізації, а потім шукатиме військових шляхів", — заявив колишній голова МЗС.

За словами Клімкіна, надалі у російського президента не буде необхідності терміново перекидати війська до кордону з Україною, оскільки вони вже давно там перебувають.

Співрозмовник також звернув увагу, що президент Росії та голова КНР Сі Цзіньпін - єдині, хто не приїхав до Риму на саміт лідерів держав "Великої двадцятки". На думку дипломата, у такий спосіб Москва та Пекін сигналізують про небажання грати за правилами Заходу.

Якщо Китай зважиться на силове захоплення Тайваню, Путін може спробувати повторити такий сценарій в Україні, вважає ексміністр.

Раніше Клімкін нагадав, що Путін ніколи не визнавав таку державу, як Україна. Про це президент РФ відкрито написав у своїй нещодавній статті.

Крім того, дипломат назвав єдиного світового лідера, здатного стримати Путіна. На думку Клімкіна, такою фігурою є президент США Джо Байден.

Автор: Павел Климкин

Останні новини