6 листопада 2022, 22:09

"Шансів на мирний розпад усе менше", – Зубов прогнозує війну трьох силових угруповань на вулицях РФ

Крах путінського режиму, ймовірно, буде досить кривавим, вважає Андрій Зубов, оскільки Кадиров і Пригожин відчутно набирають політичну вагу.

"Шансів на мирний розпад усе менше", – Зубов прогнозує війну трьох силових угруповань на вулицях РФ

Після провалу "спецоперації", коли не вдалося взяти Київ за три дні, у Росії розпочався процес руйнування путінського режиму. Завершиться це, швидше за все, бойовими діями на вулицях Москви.

Про це у своєму блозі у Facebook пише відомий російський історик і політолог Андрій Зубов.

Війна з Україною, зазначив він, призвела до погіршення позицій чекістів і російської армії, а ось "вірні солдати" диктатора Рамзан Кадиров і Євген Пригожин, що володіють приватними арміями, набрали політичної ваги.

"Вони дедалі впевненіше стверджують себе як незалежні політики першого рівня, як можливі наступники Путіна, який програє війну", - написав Зубов.

Він звернув увагу на те, як Кадиров і Пригожин стали настільки сильними, що вже впливають на кадрові перестановки у верхівці російської армії. Природно, генералітету це не подобається. Зростає в армійських лавах також гнів на Кремль за те, що їх кинули на іржавих танках проти свідомо сильнішого противника.

Загалом, підкреслив Зубов, путінський режим дуже сильно лихоманить на тлі поразки у війні. Сценарій розпаду запущено, і, судячи з усього, його вже не зупинити.

"Переможна війна об'єднує еліту навколо вождя, війна невдала та ще й агресивна завжди веде до розколу еліти, до пошуку винних, до взаємних звинувачень, до відходу всіх або майже всіх від вождя та зрештою до краху політичного режиму", - розповів російський історик. Саме останній сценарій, з його слів, зараз і має місце бути.

Він прогнозує Росії швидку та запеклу боротьбу трьох головних силових угруповань у країні: армії, чекістів і Кадирова - Пригожина. І висока ймовірність того, що ця боротьба відбуватиметься на вулицях російських міст. Це може бути вже у найближчі місяці або навіть тижні.

"Краще б розпад режиму пройшов мирно, але шансів на це стає все менше", - констатував російський історик.

Раніше пропагандист Горний спрогнозував Росії "біду та хаос": "Країна догулює останні місяці".

Також і Галлямов передрік швидку "сутичку" Пригожина та Кадирова.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Зубов

Останні новини