15 квітня 2024, 12:25

Капітан ЗСУ Гнатуш озвучив три кроки у рамках мобілізації, які врятують Україну від заморозки конфлікту

Військовослужбовець Андрій Гнатуш дав пораду українській владі, яка, на його думку, допоможе переломити хід війни на свою користь і уникнути "договорняка" з РФ.

Капітан ЗСУ Гнатуш озвучив три кроки у рамках мобілізації, які врятують Україну від заморозки конфлікту

Андрій Гнатуш, колишній виконавчий директор асоціації "Теплокомуненерго" України, який добровільно пішов на фронт після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, поділився своїм баченням ситуації у країні. В ефірі YouTube-каналу "ГОВОРИТЬ ВЕЛИКИЙ ЛЬВІВ" доброволець, капітан ЗСУ озвучив три кроки, які просто необхідно зробити українській владі у рамках мобілізації, інакше на нас за півроку чекає "договірняк" із Росією.

Насамперед Україні потрібно провести грамотну мобілізацію, у рамках якої забезпечити виконання трьох пунктів: чітке тимчасове обмеження служби; розподіл за спеціальностями (якщо ти йдеш в армію механіком-навідником, то ти ним і залишаєшся); стабільна фінансова компонента (чітко визначено доходи та соціальні гарантії).

"Є цілі кластери людей, які готові вступити до лав Збройних сил, але потрібно встановити ці чіткі правила, - наголосив Гнатуш. - Таким чином ми явно покращимо нашу ситуацію на лінії зіткнення, однозначно. У нас кращі люди. Вони у нас більш мотивовані, більш професійні. Росіяни просто не витримають наш інтелектуальний ресурс".

Крім того, капітан ЗСУ звернувся до кожного українця з важливими словами: "Тверезо сприймай реальність. Якщо ти не робиш усе можливе для того, щоб ця війна закінчилася, будь готовий, що вона для тебе не завершиться ніколи. Від війни втекти не можна, її можна лише зупинити. 

У нашому випадку це тільки перемога, тому що якщо буде заморожування конфлікту, то росіяни спробують відтяпати ще шматок землі, відповідно наш людський та економічний потенціали звузяться. Потім ще й ще. І якщо хтось думає, що Росія відпустить Україну, то ні, цього ніколи не станеться. Ми просто маємо набити їм піки так, щоб убити їхній потенціал на десятки років і готуватися до можливого конфлікту у майбутньому".


Раніше Роман Світан пояснив, що потрібно зробити Україні для отримання більш активної допомоги від західних союзників: "У чергу стануть".

Нагадаємо, Раміс Юнус назвав терміни, коли маятник війни хитнеться на користь України: "Це точно, можу вас заспокоїти".

Автор: Сеть

Останні новини