15 квітня 2024, 10:56

"У чергу стануть", – Світан сказав, що потрібно зробити Україні для отримання активної допомоги від союзників

Військовий експерт Роман Світан пояснив, що потрібно зробити Україні для того, щоб наші союзники почали нам допомагати набагато активніше.

"У чергу стануть", – Світан сказав, що потрібно зробити Україні для отримання активної допомоги від союзників

Коли у ніч на 14 квітня Іран атакував Ізраїль сотнями ракет і дронів, мільйони українців побачили, як Велика Британія, Франція та США допомагали Ізраїлю збивати цілі навіть не в ізраїльському повітряному просторі, а ще не підльоті до інших країн. Багато хто задався питанням, чому ж союзники не допомагають так активно Україні та що потрібно зробити для того, щоб виправити цю ситуацію.

В ефірі "24 каналу" полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор Роман Світан озвучив єдиний спосіб, за допомогою якого можна домогтися того, що західні партнери у чергу стануть для допомоги Україні.

"Потрібно своє мати. Це найголовніше. Ось коли ми матимемо своє озброєння, тоді нам будуть усі допомагати, а поки ми ходимо з простягнутою рукою, розповідаючи, що побудували дороги, то будемо отримувати проблеми. Допомагають сильним, а слабким - рідко, тільки через необхідність або якісь свої інтереси, не більше того", - пояснив військовий аналітик.

Україні потрібно ставати сильною, тобто виробляти своє озброєння: безпілотники, ракети й інші механізми знищення противника у великих кількостях. Тоді союзники будуть нам активно допомагати, розуміючи, що вони сприяють сильному гравцеві, який переможе й у підсумку допоможе їм.

"Потрібно ставити собі мету та до неї йти, а у нас вона одна - ліквідація російської армії, де б вона не знаходилася. На даний момент у нас вже є певна кількість номенклатури озброєнь, з якими ми можемо працювати. Просто потрібно поменше слухати всіляких "татусів і матусь", які кажуть "ай-яй-яй" під час наших ударів по російських НПЗ, нафтотерміналах тощо", - підсумував Світан.


Раніше Роман Світан пояснив, у чому полягає логіка дій Кремля після теракту у ТРЦ "Крокус Сіті Хол": "Тепер у Росії постійно наганятимуть страх".

Автор: Роман Свитан

Останні новини