11 квітня 2024, 15:10

"Це точно, можу вас заспокоїти", – Юнус назвав терміни, коли маятник війни хитнеться на користь України

Наприкінці весни – на початку літа цього року статичний стан війни хитнеться на користь України, запевнив політолог Раміс Юнус.

"Це точно, можу вас заспокоїти", – Юнус назвав терміни, коли маятник війни хитнеться на користь України

Європа занадто пізно впряглася у війну, а Америка розділилася на два табори, жоден з яких не обіцяє Україні швидкої перемоги. Демократи керуються тактикою "не дати Росії перемогти, а Україні - програти", а республіканці зацікавлені у створенні якомога більшого безладу всередині країни та на кордоні.

Але війну в Україні має хтось закінчувати. І коли Європа по-справжньому втягнеться у цю боротьбу та лідерство США перейде до чільних країн НАТО, можна буде говорити про те, що маятник війни зі статичного стану хитнувся у бік України.

Таку думку висловив американський політолог родом з Азербайджану Раміс Юнус в інтерв'ю Дмитру Гордону, яке можна подивитися на YouTube-каналі "В гостях у Гордона".

"Єдине, чим я можу вас заспокоїти, - маятник не хитнеться в інший бік, тобто у бік вашої поразки. Як би сьогодні ці наративи не вкидали, це неможливо. Для того щоб це сталося, вас мають перестати підтримувати, а Китай має однозначно перейти на бік Росії. Але ні того, ні іншого не станеться", - запевнив експерт.

За словами Юнуса, статичний стан, який є сьогодні на фронті, певний час ще триматиметься, але приблизно наприкінці весни - на початку літа ми побачимо ті сюрпризи, які нам обіцяла Вікторія Нуланд і які сьогодні ЄС і НАТО нібито готують.

"У якій точці війни ми перебуваємо?" - запитав у співрозмовника Гордон.

"Якщо проводити паралелі з Другою світовою війною, то це 1943 рік. Другий фронт ще не відкрився. Уже пройшла, можливо, певною мірою і Курська дуга, і Сталінградська битва, але другий фронт ще не відкрився, це точно", - відповів Юнус.



Раніше Григорій Тамар прокоментував нову загрозу з боку РФ для Європи: "Вперше за всю війну".

Нагадаємо, Раміс Юнус припустив, коли Україна знову піде у наступ: "Дуже добре видно..."

Автор: Рамис Юнус

Останні новини