11 квітня 2024, 14:02

"Вперше за всю війну..." – Тамар прокоментував нову загрозу з боку РФ для Європи

Різні ЗМІ, посилаючись на джерела у спецслужбах, повідомляють про те, що Росія посилює вплив своїх спецслужбістів у Європі.

"Вперше за всю війну..." – Тамар прокоментував нову загрозу з боку РФ для Європи

Чи зможе Європа протистояти посиленій роботі російських спецслужбістів? Офіцер запасу Армії оборони Ізраїлю Григорій Тамар заявив, що професійним почерком ФСБ є тероризм, а європейські спецслужби значною мірою поступаються своєю якістю американським. У цьому контексті є очевидним, що спецслужби всіх європейських демократичних держав повинні об'єднатися заради протидії російській агресії. Лише у такому разі буде шанс уникнути дестабілізації в Європі, якої домагаються росіяни.

У російських спецслужб завжди виходило ефективно використовувати тероризм і підступність, нагадав Тамар. Згадати хоча б, як було вбито відомого радянського опозиціонера Галича за часів холодної війни (загинув від удару електричним струмом - ред.). Ба більше, нещодавно Путін відкрито заявив, що дії російських спецслужб будуть спрямовані на ліквідацію російської опозиції у вигнанні.

"Потрібно об'єднувати досвід, ресурси, інформацію та координацію рухів. Іншої протиотрути я не бачу, - заявив військовий аналітик. - До речі, у зв'язку з цим можу сказати, що вперше за всю війну посол України в Ізраїлі заявив про вихід взаємовідносин між спецслужбами України та Ізраїлю на достатній, на його думку, рівень співпраці та координації. Насамперед це спрямовано на спільні заходи щодо боротьби з БПЛА російсько-іранського виробництва".

Але такі дії мають робитися не тільки між Ізраїлем і Україною. Об'єднатися необхідно спецслужбам усіх демократичних держав, ще раз підкреслив Тамар.


Нагадаємо, Григорій Тамар припустив, на яку авантюру може зважитися Путін: "Я говорю вже досить давно".

Автор: Григорий Тамар

Останні новини