6 квітня 2024, 21:28

Тамар попередив, на яку авантюру може зважитися Путін: "Я б дуже сильно напружився..."

Військовий експерт Григорій Тамар повідомив, що стратегічним успіхом для Кремля буде програш війни з НАТО.

Тамар попередив, на яку авантюру може зважитися Путін: "Я б дуже сильно напружився..."

Путін не може собі дозволити програти війну Україні, оскільки позиціонує РФ як "супердержаву", а свого ворога - як "недодержаву", пояснив Григорій Тамар. Інша річ, якщо армія РФ зазнає поразки, б'ючись із НАТО, а для цього їм потрібно спробувати пробити Сувалкський коридор до Калінінграда.

Інтерв'ю Григорія Тамара для "Фабрики новин" можна подивитися на каналі YouTube.

Військовий експерт розповів, у якому напрямку може розпочатися наступ із території Білорусі: "У цьому випадку у контексті того, що відбувається зараз, я б дуже сильно напружився на місці країн Балтії, тому що цілком можливо, що ось ці ось підготовчі дії на території Білорусі якраз спрямовані не на українців, а на такі держави, як Естонія, Латвія та Литва".

"Я кажу вже досить давно: у той момент, коли стало зрозуміло, що Путін з українським проектом сів у калюжу та бліцкриг не відбувся, а впав у стадію затяжного військового конфлікту, то Путін не може собі дозволити програти Україні. Вони ж весь час пропагували ідею, що ви "недонація", "недодержава". Як такій державі можна програти війну? А ось програти війну великому та "злісному" НАТО, усім "сатаністам", які об'єднаються, щоб напасти на Росію та забрати у них червоні прапори з червоного куточка, то для цього можна програти НАТО", - пожартував Григорій Тамар.

Ізраїльський історик припустив, на який відчайдушний крок може зважитися Путін: "Припустимо, Путін каже, що треба з вами домовлятися, та розуміє, що "продати" це як перемогу російському суспільству вони не у змозі, тобто перемоги немає. А якщо вони проб'ють коридор у бік Калінінграда, то ось це вже можна "продавати" як стратегічне досягнення. Цілком можливо, що вони спробують зробити якусь військову авантюру у тому напрямку, розраховуючи на слабкість армії країн Балтії. Між іншим, я абсолютно не виключаю, що НАТО не втрутиться у цю ситуацію".

Раніше Тамар назвав прикордонне місто РФ, захоплення якого буде нищівною поразкою путінського режиму.

Нагадаємо, Тамар розповів, як Україна може завдати "найпотужнішого удару по престижу путінської Росії".

Автор: Григорий Тамар

Останні новини