4 березня 2024, 09:22

Тамар розповів, як Україна може завдати "найпотужнішого удару по престижу путінської Росії"

Військовий аналітик Григорій Тамар озвучив оптимальний спосіб вирішення проблеми Придністров'я.

Тамар розповів, як Україна може завдати "найпотужнішого удару по престижу путінської Росії"

Не потрібно чекати, поки РФ введе свої "миротворчі" війська: Україні важливо діяти на випередження та провести операцію з метою звільнення тимчасово окупованої території Молдови, заявив Григорій Тамар. Військовий історик переконаний, що це найкращий із можливих способів розв'язання проблеми з Придністров'ям раз і назавжди.

Інтерв'ю Григорія Тамара для "Фабрики новин" можна подивитися на каналі YouTube.

Військовий аналітик розповів, що конкретно потрібно зробити українцям, щоб допомогти Молдові повернути захоплені Росією території: "Я кажу про те, що вам потрібно чітко транслювати вашим західним друзям, що ситуація з Придністров'ям є неприйнятною, що ті повинні натиснути на керівництво Молдови, щоб керівництво Молдови офіційно попросило владу України сприяти відновленню територіальної цілісності та конституційного порядку на всій території Молдови".

Потім Григорій Тамар пояснив, чим Україні вигідно звільнити Придністров'я від росіян: "Далі силами однієї або двох сухопутних бригад ви можете полонити тих, кого я називаю "профспілкою озброєних сторожів", ось це угрупування російське у Придністров'ї, роззброїти армію Придністров'я, після чого вийти звідти, передавши це все під контроль армії Молдови, а ваш дивіденд буде складатися з трьох найважливіших моментів. По-перше, ви отримаєте як військовополонених півтори-дві тисячі російських солдатів (це вам не завадить як обмінний фонд). По-друге, це буде найпотужнішим ударом по престижу путінської Росії, та це важливо. По-третє, ви отримаєте вміст складів із військовою амуніцією російською: це буде ваш законний трофей".

Автор: Григорий Тамар

Останні новини