9 травня 2023, 08:00

Березовець анонсував подію, після якої центральноазіатські країни перестануть озиратися на Москву

Офіцер ЗСУ Тарас Березовець повідомив, що через тиждень після 9 травня назріває цікава подія, організована Китаєм.

Березовець анонсував подію, після якої центральноазіатські країни перестануть озиратися на Москву

Політолог Тарас Березовець розповів, що у кожного з голів колишніх радянських республік свої інтереси та залежності від Росії, це і змушує їх прибути на "парад перемоги" у Москву 9 травня. При цьому капітан ЗСУ підкреслює, що після поїздки до Китаю найближчими днями влада цих країн перестане рахуватися з думкою глави Кремля, оскільки розстановка сил на геополітичній карті зміниться.

Інтерв'ю Тараса Березовця для "24 каналу" можна подивитися на YouTube.

Політтехнолог пояснив, чому лідери деяких країн не можуть собі дозволити не прийняти запрошення Путіна на парад 9 травня: "У Касима-Жомарта Токаєва й Рахмона інші причини: вони не хочуть зараз сваритися з Москвою, псувати стосунки доти, доки вони остаточно не заручаться підтримкою Пекіну, а це станеться вже за тиждень".

Після цього журналіст одразу ж поділився з українцями важливою інформацією: "Одразу за тиждень після цього так званого "параду перемоги" Сі Цзіньпін, очільник КНР, уже запросив лідерів цих центральноазіатських країн із візитом до Пекіну. Порядок денний цієї зустрічі не розголошують, але всі чудово розуміють, яка головна мета: Пекін формує новий геополітичний простір під себе, де Росії відводиться другорядна роль, тому питання, коли ці центральноазійські країни взагалі перестануть озиратися на Москву, це тільки питання часу. Це точно станеться".

Раніше Березовець назвав "потенційні мішені для ліквідації" у Росії після Прилєпіна.

Також Березовець розповів про "чергове приниження для Кремля й особисто для Путіна".

Нагадаємо, Березовець назвав напрямок, де росіяни можуть почати наступ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Тарас Березовец

Останні новини