22 березня 2023, 21:07

США готують два удари для знищення створюваного Китаєм і Росією "легіону темряви" – Піонтковський

Політолог Андрій Піонтковський вважає, що Вашингтон різко змінив позицію щодо війни в Україні.

США готують два удари для знищення створюваного Китаєм і Росією "легіону темряви" – Піонтковський

Президент США Джо Байден готує "останнє попередження" лідеру Китаю Сі Цзіньпіну, який разом із Росією й Іраном формує антиамериканський "легіон темряви".

Таку точку зору озвучив політолог і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі національного телеканалу FREEДOM, коментуючи заяву Білого дому про роботу американської сторони над організацією переговорів глав США та КНР.

"У Сі запаморочення від внутрішньополітичних успіхів - він, по суті, здійснив державний переворот, покінчив зі спадщиною Ден Сяопіна про зміну партійних лідерів, і зовнішньополітичних - він змінив ситуацію на Близькому Сході. У нього зараз явна ейфорія та він створює цей антиамериканський легіон темряви. Це нарешті зрозуміли у Вашингтоні. Це (переговори між лідерами США та Китаю, що готуються, - ред.) останнє попередження, які збираються йому (Сі Цзіньпіну - ред.) зробити Сполучені Штати. Питання зараз у тому, в якому обсязі буде надаватися (Китаєм - ред.) військова допомога (Росії - ред.)", - заявив аналітик.

На думку експерта, Вашингтон готує два превентивні удари, щоб не допустити створення вищезгаданого союзу.

"Запобігти створенню цієї імперії зла двома превентивними ударами: розгромити Путіна в Україні та допомогти Ізраїлю знищити ядерний потенціал Ірану. Обидва ці завдання мають бути вирішені у 2023 році", - додав співрозмовник.

За словами Піонтковського, останнім часом США різко змінили свою позицію щодо війни в Україні: зараз вони вже не розглядають жодного іншого результату, крім поразки Росії.

Раніше Піонтковський заявив, що Сі Цзіньпін зацікавлений у збереженні Путіним влади, оскільки за його правління Росія перетворюється на васала Китаю.

До цього політолог висловив упевненість у поразці чинного кремлівського режиму на полі бою та не виключив, що Сі Цзіньпін запропонує Путіну втечу до Китаю.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини