28 листопада 2022, 08:40

Як зима вдарить по окупантах: британський експерт озвучив думку, розповівши про проблеми ЗС РФ

В окупантів із приходом холодів тільки додасться проблем, упевнений військовий аналітик Майкл Кларк.

Як зима вдарить по окупантах: британський експерт озвучив думку, розповівши про проблеми ЗС РФ

Військовий аналітик Майкл Кларк вважає, що зима однаково позначиться як на ЗСУ, так і ЗС РФ. Однак у випадку з останньою в окупантів тільки збільшаться проблеми. Російська армія погано підготовлена до ведення війни в умовах морозів і холодів.

Напередодні у Мережі з'явився ролик із Донбасу, на якому медик окупантів промацує пульс російських солдатів. Однак щонайменше три людини померли від обмороження. Кларк дав свій прогноз щодо війни у зимовий період в інтерв'ю Sky News.

З понеділка, 28 листопада, в Україні має похолодати, а температура повітря вночі коливатиметься від -5 до -4 градусів. З одного боку, земля промерзне, що дасть можливість просуватися важкій військовій техніці, але, з іншого боку, військовослужбовці відчують на собі всі принади зими.

Щоб нормально перезимувати, необхідне хороше екіпірування, а солдати мають хоч іноді залишати холодні окопи.

З поставленим завданням впораються краще ЗСУ, оскільки у них і екіпірування краще, і є мотивація. Окупанти вже незадоволені наближенням холодів.

Професор приділив увагу і ситуації з використанням ракет без ядерних боєголовок з боку РФ. На його думку, це свого роду приманка для українських систем ППО. Також Кларк не виключає, що такі дії з боку РФ - це ознака відчаю.

РФ посилить свій тиск на Донбасі, оскільки ЗСУ за лічені хвилини можуть відкинути окупантів на кордони до 24 лютого 2022 року.

Раніше аналітики з ISW озвучили проблеми ворога напередодні можливого форсування ЗСУ річки Дніпро на Херсонщині.

Нагадаємо, у ГУР Міноборони України розповіли, чому Лукашенку невигідно втягувати свою армію у війну проти України.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини