21 листопада 2022, 10:22

"Відбулася ментальна революція", – Піонтковський заявив, що в України з'явився потужний союзник

Андрій Піонтковський назвав несподіваного головного союзника України на цей момент, і це не США.

"Відбулася ментальна революція", – Піонтковський заявив, що в України з'явився потужний союзник

Російський опозиціонер, політолог, публіцист і журналіст Андрій Піонтковський заявив, що в України з'явився союзник величезного масштабу. Це Німеччина, в якій відбулася ментальна революція після візиту Штайнмаєра до Києва та його історичного виступу 28 жовтня.

"Німецькі аналітики зазначають, що це найважливіша політична промова, яка прозвучала у Республіці Німеччина після Другої світової війни. Штайнмаєр проявив себе дуже мужньою людиною не тому, що він сидів під бомбардуваннями. Таких людей досить багато. Рідкісна якість для політиків - він визнав свою провину та відповідальність, сказавши, що ми, німці, повинні соромитися ось цієї політики "Путін-ферштейн", яка сприяла агресії кремлівського диктатора не лише в Україні, а й у Грузії та інших регіонах світу", - пояснив експерт під час бесіди з Наталкою Влащенко.

Повне інтерв'ю з Андрієм Піонтковським можна подивитися на YouTube-каналі "Власть&Влащенко".

За словами політолога, той самий Штайнмаєр, ім'я якого стало мемом для українців (відома "формула Штайнмаєра"), усвідомив свою помилку, і це сприйняв весь німецький політикум.

"Дивіться, як різко озлобилася позиція канцлера Шольца. Яку чудову заяву він зробив якраз на тлі ось цих коливань у Вашингтоні", - зазначив Піонтковський. Потім експерт висловив упевненість у тому, що у США все-таки переможе позиція максимальної допомоги Україні. Однак примітно, що сьогодні в авангарді несподівано опинилася Європа.

"Ще до війни Байден, виправдовуючи свою недостатньо жорстку позицію щодо Росії, говорив, що потрібно зберегти єдність із ЄС і щоб Німеччина була з ними. Цим він виправдовував своє невдале рішення відмовитися від бойкоту "Північного потоку - 2". Зараз же, навпаки, Німеччина йде в авангарді, й вона у жодному разі не дозволить американцям жодних коливань. Прийшов справжній момент істини", - сказав Андрій Піонтковський.

Раніше Андрій Піонтковський спрогнозував величезний "суперкотел" для російської армії.

Також Андрій Піонтковський назвав найбільше приниження для Путіна за останній час.

Ще трохи раніше Андрій Піонтковський озвучив терміни початку громадянської війни у Росії.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини