29 жовтня 2022, 07:20

Кремль відчайдушно б'є на всі дзвони: межу ескалації досягнуто

Володимир Путін передав через офіційного представника МЗС КНР Ван Веньбіня повідомлення про готовність поновити переговори з Україною та США.

Кремль відчайдушно б'є на всі дзвони: межу ескалації досягнуто

Заява про бажання Кремля знову повернутися до переговорів з Україною та США пролунала після телефонної розмови міністрів закордонних справ Росії та Китаю. Сам Путін неодноразово натякав на "діалог" із Києвом і Вашингтоном на Валдайському форумі.

Президент Гвінеї-Бісау також привіз до Києва пропозицію Кремля "поговорити".

"Загалом, Кремль відчайдушно у всі дзвони б'є з пропозицією сісти та поговорити. Причина зрозуміла: зараз переговорні позиції Кремля слабкі, але тенденція така, що сильнішою вони бути вже не можуть. Межа ескалації досягнута", - коментує блогер Анатолій Несміян.

Він не виключає, що Путін, який загнав себе у безвихідь, зважиться на наступ силами мобілізованих, однак особливих ілюзій на результат такого наступу немає.

"На загибель сотень тисяч людей, зрозуміло, у Кремлі начхати хотіли. Але проблема у тому, що після цього доведеться знову проводити мобілізацію, яка, м'яко кажучи, вийшла і вперше не дуже", - припускає Несміян.

Більше того, під час другої хвилі мобілізації Кремль може отримати збільшуваний опір.

Блогер припускає, що Захід не поспішає "обнулювати" РФ, тому що тоді можуть статися непідконтрольні процеси, які змінять увесь світ. Росію, ймовірно, знекровлюватимуть не поспішаючи.

"Прохання Кремля сісти та поговорити будуть проігноровані, що, звичайно, може змусити його на якусь нову авантюру, але це якраз уже проблем не становить: тепер ресурсів на щось серйозне просто немає", - резюмував Несміян.

Нагадаємо, 27 жовтня на "Валдаї" Путін знову заперечував суверенітет України, заявляючи, що наша держава нібито була створена СРСР, - тепер ніхто, крім Росії, не може допомогти нашій державі.

А військовий експерт Михайло Самусь пояснив, як мали розгортатися події 24 лютого в Україні за планом глави Кремля. Він припускає, що Путін не збирався воювати. Він розраховував швидко зачистити владу України, посадити у крісло президента Януковича та керувати нашою країною.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини