28 жовтня 2022, 10:01

Яковина про невдоволення Індії та Китаю Путіним: "Вони влаштують йому вирвані роки"

Іван Яковін заявив, що Індія та Китай дали Путіну два місяці для вирішення питання з війною в Україні, а якщо він цього не зробить, вони влаштують йому великі неприємності.

Яковина про невдоволення Індії та Китаю Путіним: "Вони влаштують йому вирвані роки"

Український журналіст, військовий і політичний оглядач Іван Яковіна переконаний у тому, що Індія та Китай зацікавлені у "мирі у всьому світі". Лідери цих країн на саміті ШОС дали Путіну час до 15 листопада, щоб він досяг перемир'я, а ще краще - мирної угоди з Україною, інакше вони перестануть йому допомагати, влаштувавши великі неприємності. Таку думку експерт висловив в інтерв'ю Василю Голованову, яке можна переглянути на YouTube-каналі "Фабрика новин".

Через дії РФ дуже сильно страждає світова економіка, і, на думку Яковини, Індію та Китай більше турбують не страждання українського народу, а власні проблеми, які можуть значно посилитись через економічну кризу в усьому світі.

В Індії приблизно сто мільйонів мешканців. Це люди, які живуть на один долар на день, і для них навіть найменше підвищення цін на продовольство дуже відчутне та суттєве. "Там справа може закінчитися голодом. Щоб цього не сталося, Індії потрібна світова стабільність. Не тільки у регіонах Південної та Південно-Східної Азії, а й взагалі у всьому світі. Потрібно, щоб Європа та США купували у спокійному режимі індійські товари та послуги й, у свою чергу, відправляли до Індії продовольство та технології для того, щоб там усе було гаразд”, – пояснив журналіст.

У Китаї дещо інші міркування щодо цього, але Сі Цзіньпіну теж дуже вигідний мир. У Піднебесній великі економічні проблеми, які можуть бути вирішені лише за участі Заходу, а Захід наполягає на тому, щоб Китай припиняв допомагати Росії. "І якщо він не припинить, то і Захід не надаватиме Китаю допомоги для вирішення китайських проблем", - наголосив аналітик.

На думку Яковини, якщо Путін до 15 листопада не досягне перемир'я з Україною, Індія та Китай влаштують йому великі неприємності: "Лідери цих країн вважають його відповідальним за те, що він розпочав війну, і за те, що не зміг у ній швидко перемогти, тому, на їхню думку, він винен у всьому, що зараз відбувається, Індія та Китай будуть говорити: "З тобою надто важко. Якщо тебе хтось змінити, ми будемо не проти. Ми не підтримуватимемо тебе. Ми чекатимемо на нового президента"".

Нагадаємо, Іван Яковіна озвучив єдиний сценарій перемоги в Україні.

Також Іван Яковіна припустив, що міг випрошувати в Остіна Шойгу: "Хотів якось домовитися..."

Раніше Іван Яковіна спрогнозував, що Путін висуне Україні територіальні вимоги перед листопадовим самітом G-20.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Иван Яковина

Останні новини