15 жовтня 2022, 21:23

Путін висуне Україні територіальні вимоги перед самітом G20 – Яковина

Президент Росії має намір торгуватися за українські території перед поїздкою до Індонезії на саміт "Великої двадцятки".

Путін висуне Україні територіальні вимоги перед самітом G20 – Яковина

Президент Росії Володимир Путін має намір висунути Україні територіальні претензії та спробує укласти перемир'я перед візитом на саміт "Великої двадцятки" (G20), який з 15 листопада пройде на індонезійському острові Балі.

Таку думку озвучив журналіст Іван Яковина в інтерв'ю Дмитру Гордону.

Спершу глава Кремля заявить претензії на всю територію Донбасу, Херсонської та Запорізької областей, погрожуючи ядерною зброєю. При цьому він розуміє, що на такі умови ніхто не погодиться. У зв'язку з цим він підкоригує свої "хотілки" й оголосить, що так званий "кордон Росії" проходить по існуючій на той день лінії фронту.

Журналіст звернув увагу на нещодавні заяви прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова, який стверджував, що "кордони" у Херсонській і Запорізькій областях "обговорюватимуться з жителями регіонів".

На думку співрозмовника, саме з таким планом російська сторона планує звернутися до України та Заходу напередодні зустрічі "Великої двадцятки", а натомість запропонувати закінчення війни й обмін полоненими.

Журналіст припустив, що Путін може не вимагати від України визнання російського суверенітету над окупованими територіями, розуміючи, що Київ не піде на такий крок, а просто запропонує укласти перемир'я на його умовах.

На закінчення Яковина констатував, що подібне "перемир'я" вже 70 років триває між Південною та Північною Кореями.

Раніше Яковина заявив, що у Кремлі ухвалено рішення про залишення Херсону та всього правого берега області. Не виключено, що найближчим часом російські війська почнуть залишати ці території.

Крім того, журналіст спрогнозував масовану роботу американських HIMARS щодо величезного скупчення російських військ на Півдні України.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Иван Яковина

Останні новини