19 вересня 2022, 14:18

"Це скринька Пандори", – Левін прокоментував відправку російських зеків на війну з Україною

Ігаль Левін зазначив, що практика використання ув'язнених на війні зовсім не нова та застосовувалася навіть у демократичних країнах.

"Це скринька Пандори", – Левін прокоментував відправку російських зеків на війну з Україною

Ізраїльський офіцер, військовий аналітик, історик Ігаль Левін заявив, що відправлення тюремних ув'язнених на війну – це практика, яка застосовувалась і у демократичних, і у недемократичних країнах. Але при цьому штрафні батальйони, які складаються з арештантів, завжди повинні йти як довісок до регулярних сил, тобто до професійних солдатів, які вміють воювати. "Послати ж ув'язнених замість регулярних сил, тобто як просто звичайну піхоту, це дурість, ахінея та яскраво показує той момент, що у Росії бояться мобілізації", - зазначив експерт в інтерв'ю Інзі Мезері, яке можна переглянути на YouTube-каналі Politeka Online.

За словами Левіна, загальна мобілізація – це скринька Пандори, яку російська влада не хоче відкривати, бо усвідомлює наслідки. "Масове ж вербування ув'язнених яскраво та чітко нам показує, що ця теза була вірною: вони бояться мобілізації", – ще раз наголосив військовий експерт.

Потім він запевнив, що в'язні не вплинуть на ситуацію на фронті. "Не знаю, може вони самі розуміють, що їм померти краще на волі, ніж бути у російській в'язниці. Кажуть, немає нічого гіршого, ніж російська в'язниця", - підсумував Ігаль Левін.

Нагадаємо, на війну в Україну РФ відправила приблизно 7-10 тисяч ув'язнених, яких "назбирали" по колоніях у Центральній Росії. При цьому лави військовослужбовців поповнили ґвалтівники, вбивці та навіть маніяк-канібал.

Раніше Ігаль Левін пояснив, чому ЗСУ не потрібно йти у лобову атаку на Донбасі.

Також Ігаль Левін констатував, що російська армія втратила керованість: "Сталося страшне".

Ще трохи раніше Ігаль Левін підбив підсумки "Рамштайн-5": "Зброя розрахована на контрнаступ".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Игаль Левин

Останні новини