10 серпня 2022, 08:19

Піонтковський озвучив шалений план Путіна щодо ЗАЕС

Путін може влаштувати провокації на захопленій Запорізькій АЕС, вважає політолог Андрій Піонтковський.

Піонтковський озвучив шалений план Путіна щодо ЗАЕС

У Кремлі бояться використовувати проти України ядерну зброю, оскільки Захід може відповісти, саме тому не виключено провокацій із Запорізькою АЕС, яку російські війська захопили ще у березні.

Вчора, 9 серпня, російський політолог Андрій Піонтковський в ефірі "24 каналу" озвучив можливі плани Путіна щодо ЗАЕС.

Він не відкидає, що Путін може покласти на Україну ядерну провокацію на ЗАЕС. РФ може повторити історію з військовополоненими в Оленівці, коли у всьому одразу ж звинуватили українську артилерію.

Піонтковський нагадав, що у перші роки свого президентства Путін не раз підривав будинки у РФ, щоб потім у цьому звинуватити чеченців. Політолог не сумнівається, що у Путіна вистачить "розуму" підірвати ЗАЕС, саме тому експерт і закликає світову спільноту тиснути на РФ, щоб вона допустила представників МАГАТЕ на станцію.

Піонтковський поки не бачить реальної загрози того, що Путін завдасть Україні ядерного удару. Захід цього просто так не залишить, тому Путін звернув свій погляд на ЗАЕС.

5 серпня російські війська вперше обстріляли територію ЗАЕС, пошкодивши високовольтну лінію зв'язку. Кремль продовжує мілітаризацію станції, а біля кожного з шести реакторів стоїть не лише військова техніка, а й вантажівки, можливо, з вибуховими речовинами.

При цьому РФ звинувачує Україну в тому, що вона здійснює обстріл ЗАЕС. Москва ініціювала нараду ООН на тему ЗАЕС, звинувативши у всіх бідах ЗСУ.

Нагадаємо, 9 серпня журналіст-розслідувач із Bellingcat виклав у Мережу кадри із ЗАЕС, на яких можна побачити велику кількість російської військової техніки на території станції та багато окопів по периметру.

А військовий експерт Гетьман назвав ситуацію на ЗАЕС аналогічною тій, яка була на ЧАЕС 1986 року.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини