23 липня 2022, 14:53

Путіну загрожує "помста" Ердогана за зрив Стамбульських домовленостей: у лідера Туреччини два варіанти

Глава Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, ймовірно, не залишить без відповіді зрив Кремлем Стамбульських домовленостей щодо зерна.

Путіну загрожує "помста" Ердогана за зрив Стамбульських домовленостей: у лідера Туреччини два варіанти

Росія зірвала Стамбульські угоди вже наступного дня після їх підписання - по порту Одеси було завдано ракетного удару "Калібрамі". Тепер Москві варто чекати помсти від Туреччини – гаранта домовленостей.

Таку думку висловив у Telegram російський блогер Ель Мюрід.

Він зазначив, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу, підписавши угоду, взяв на себе зобов'язання не атакувати портові споруди України. Сьогодні документ Кремль демонстративно порушив, вкотре показавши світові, що є недоговороспроможним.

Ця ситуація поставила у дуже неприємне становище лідера Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, який не лише доклав серйозних зусиль для реалізації Стамбульської угоди, а є одним із гарантів "зернової угоди”. Швидше за все, Кремлю варто чекати від нього відповіді, вважає Мюрид.

Він прогнозує Кремлю проблеми у Сирії та Карабаху, де є військові контингенти ЗС РФ.

"Вперше турки не змогли зібрати вершки зі Стамбульських домовленостей через Бучу. Якщо нинішня угода теж зірветься, Ердоган може щось і зробити. Зрештою, він має аргументи: це і безпека Хмейміма та Тартуса, це і Карабах. Там все тримається здебільшого на його добрій волі", - попередив російський блогер.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що МЗС України назвало "плівком в обличчя Ердогану" удар російськими "Калібрами" по порту Одеси.

Ми також писали, що названо 6 причин, чому Путін погодився на Стамбульські угоди щодо зерна.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!


Автор: Эль Мюрид

Останні новини