19 липня 2022, 10:17

"Якщо так, як зараз..." – полковник СБУ Костенко про те, коли закінчиться війна

Роман Костенко вважає, що війна не закінчиться до кінця року, якщо ВСУ продовжать воювати з тими силами та коштами, що зараз.

"Якщо так, як зараз..." – полковник СБУ Костенко про те, коли закінчиться війна

Полковник СБУ, "кіборг" і нардеп, який обороняє Україну на Півдні, Роман Костенко дав інтерв'ю Дмитру Гордону, в якому відповів на важливі питання щодо російсько-української війни. Як завжди, журналіст поцікавився у співрозмовника, скільки ще триватиме це криваве протистояння, отримавши не надто оптимістичну відповідь.

"Якби нам дали більше гаубиць, "Хаймарсів" і далекобійних ракет, то це відразу б змінило весь хід бойових дій. Війна б йшла по-іншому, – сказав Костенко. – Ми могли б нав'язувати свої дії. Але якщо так, як зараз, то це надовго. Я не можу сказати наскільки, але точно не до кінця року. Ми не закінчимо до кінця року з тими силами та засобами, які ми маємо зараз".

Також полковник зазначив, що найкращий варіант для України – це вихід на кордони до 24 лютого, після чого можна розпочинати переговори та пропонувати Росії добровільно вивести війська.

Під час бесіди полковник СБУ підкреслив, що з тим озброєнням, яке ми маємо зараз, українська армія може та повинна брати ініціативу до своїх рук на деяких ділянках фронту, адже на сьогоднішній день ми бачимо лише повну ініціативу РФ. На думку Костенка, росіяни мають перевагу у силах і коштах і намагаються нас продавити.

"Нам потрібно контратакувати, нав'язувати свої дії для того, щоб вони мали якось реагувати на них, наприклад, знімати та перекидати деякі сили на Північ або на Південь. Нам потрібно ініціативно знаходити місця та задавати темп бойових дій, бо якщо просто стати у глуху оборону та перетягувати канат, ми так довго не протримаємося. Нам потрібна зброя та зміна тактики бойових дій", – висловив свою думку нардеп України.

Нагадаємо, Олексій Арестович розповів, до чого може призвести смерть Путіна: "Залишилося півтора – два роки".

Раніше Олег Жданов пояснив, чому не варто чекати від Росії повномасштабного наступу.

Також Олег Жданов озвучив плани Кремля щодо Одеси: "Ключ до замикання півкільця..."

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини