27 червня 2022, 11:05

Путін веде "колоніальну війну": американський історик порівняв главу РФ зі Сталіним

Блокуючи українські порти та знищуючи зерно на окупованій території, Путін може втягнути весь світ у "глобальний голодомор".

Путін веде "колоніальну війну": американський історик порівняв главу РФ зі Сталіним

Відомий американський історик Тімоті Снайдер не сумнівається, що якщо найближчим часом не покращити ситуацію з українським зерном, то світ може опинитися на межі "глобального голодомору". А Путін не тільки йде шляхом Сталіна, а й готовий його переплюнути.

Учора, 26 червня, під час Global Media Forum Снайдер заявив, що першими жертвами "глобального голодомору" будуть мешканці Африки, повідомляє Deutsche Welle.

Американський історик закликає ЗМІ активніше розповідати всьому світу про події в Україні, які загрожують глобальною катастрофою. Блокування українських портів і неможливість вивезення зерна призведуть до зростання цін на сільгосппродукцію. Снайдер усім нагадав, до чого призвела аналогічна історія у 1932-1933 роках, коли біля керма СРСР знаходився Сталін.

В обох випадках ситуація із зерном – питання політичне, а його наслідки вже передбачувані, заявив історик.

Багато світових лідерів не вірять у можливість "глобального голодомору", проте якщо вони детально вивчать історію України, то це вже не здаватиметься якоюсь ілюзією.

Снайдер заявив, що Україна почала годувати весь світ не вчора та не з 1991 року, а ще тисячу років тому. Україна завжди експортувала зерно, саме тому Сталін і Гітлер розглядали цю країну виключно як "колоніальну територію".

За словами історика, РФ зараз веде проти України саме "колоніальну війну". Головні тези будь-яких воєначальників, які розв'язали колоніальні війни проти інших, – відсутність своєї нації, своєї історії та своєї держави. Такі аргументи зараз і наводить Путін, коли ухвалив рішення 24 лютого вторгнутися до України.

Раніше журналісти з Die Welt пояснили, чому Путін більше не має сил і ресурсів для продовження повномасштабної війни проти України.

Нагадаємо, журналіст Панюта розповів, навіщо Путін знову взявся за Харків, провівши урок історії та згадавши події 1918 року.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Сеть

Останні новини