25 червня 2022, 16:34

'"Збіг?" – військовий експерт задзначив важливу деталь у відступі ЗСУ від Сєвєродонецька

Відступ ЗСУ від Сєвєродонецька та постачання Україні перших РСЗВ HIMARS відбулися одночасно, можливо, це не збіг.

'"Збіг?" – військовий експерт задзначив важливу деталь у відступі ЗСУ від Сєвєродонецька

ЗСУ понад місяць героїчної оборони провели тактичний відступ від Сєвєродонецька. Були зайняті стратегічно вигідніші та зручніші позиції у Лисичанську.

Ситуацію прокоментував військовий експерт, глава Conflict Intelligence Team (CIT) Руслан Левієв в інтерв'ю ресурсу "Популярна політика" на YouTube.

Він був здивований, що ЗСУ так довго утримували Сєвєродонецьк. Левієв звернув увагу на те, що відступ українських сил відбувся синхронно із прибуттям в Україну реактивних систем HIMARS.

"Можливо, вони спеціально тримали так довго російські сили у Сєвєродонецьку, щоб дочекатися, поки приїдуть HIMARS, і лише тоді відступити до Лисичанська, який у вигіднішому становищі (для оборони - ред.) перебуває", - припустив експерт.

Він нагадав, що Лисичанськ стосовно Сєвєродонецька перебуває на височині. А це означає, що росіянам буде дуже складно його штурмувати. А ЗСУ, навпаки, зручніше місто обороняти. Крім того, Лисичанськ удвічі більший за Сєвєродонецьк.

"Сєвєродонецьк штурмували більше місяця. Лисичанськ буде вдвічі довшим як мінімум... Це взагалі може тривати місяцями. Враховуючи ще, що і HIMARS прибули", - розповів Левієв.

Він сумнівається, що російській армії вдасться здійснити оперативне оточення Лисичанська. Воно, за його словами, швидше за все, не вистоє проти HIMARS та іншого західного озброєння, яке має ВСУ.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Левієв прогнозує швидку зміну розкладу сил на фронті.

Ми також писали, що ЗСУ у Сєвєродонецьку провели блискучу операцію, змусивши армію Путіна оголити тили.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини