5 травня 2022, 15:28

"Намагаються відтягнути ЗСУ", – Олексій Печій прокоментував чергову провокацію на території Білорусі

Олексій Печій проаналізував ситуацію з військовими навчаннями, що відновилися на території Білорусі, закликавши українців північних регіонів бути напоготові.

"Намагаються відтягнути ЗСУ", – Олексій Печій прокоментував чергову провокацію на території Білорусі

Журналіст-міжнародник, публіцист і ведучий Олексій Печій докладно прокоментував початок військових навчань у Білорусі. На думку журналіста, це робиться з певними цілями, які Лукашенко та Путін узгодили під час нещодавньої телефонної розмови. Про те, що насправді означають ці військові навчання і як можуть вплинути на перебіг російсько-української війни, Олексій Печій розповів на своєму YouTube-каналі.

Насамперед слід розуміти, що зараз на території Білорусі йде перекидання ракетних комплексів, про що повідомив Генштаб ЗСУ. Один ракетний дивізіон і частина складу 465-ї ракетної бригади здійснюють переміщення з пункту постійної дислокації у район призначення.

Білоруське ЗМІ "Белта" зазначило, що заходи "не несуть жодної загрози ні для європейської спільноти у цілому, ні для сусідніх країн зокрема". Але, за словами Олексія Печія, 15 лютого білоруський міністр оборони Віктор Хренов вже запевняв міністра оборони України Олексія Резнікова у тому, що з їхньої території не будуть завдавати ударів по нашій країні. "Тільки більше ніж через тиждень Києвом полетіли ракети саме з території Білорусі", - зазначив журналіст, закликавши жителів північних регіонів (зокрема, Київської, Чернігівської областей) не розслаблятися та бути напоготові.

Проте аналітик також висловив ще одну ймовірну причину поновлення військових навчань на території Білорусі. На його думку, таким чином Путін і Лукашенко просто намагаються відтягнути ЗСУ ще й на цей напрямок.

Печій звернув увагу на два моменти. По-перше, зараз ЗСУ дуже посилюються і, отже, через якийсь період часу будуть готові до контрнаступу на Сході та Півдні країни, саме тому Росія спеціально розгойдує ситуацію у Придністров'ї, а тепер уже й у Білорусі, домагаючись відтягування частини української армії на ці регіони. По-друге, останніми днями росіяни почали лупити ракетами по залізничних вузлах, підстанціям тощо. Очевидно, що все це робиться з метою максимального ускладнення поставок західної зброї.

З усього вищесказаного цілком ясною є найближча мета окупантів. Вони хочуть відтягнути ЗСУ з Півдня та Сходу та не допустити їх посилення за рахунок сучасного озброєння, яке надають Україні західні союзники. "Таким чином вони сподіваються або просуватися далі, або не допустити нашого поступу вперед", - резюмував Олексій Печій.

Нагадаємо, Білорусь не дозволила масово вивозити до Росії цукор, встановивши ліміт на експорт цього продукту.

Також ми повідомляли, що глава МЗС РФ Сергій Лавров запропонував зробити Білорусь гарантом безпеки у договорі з Україною.

Пропонуємо дізнатися, які країни закрили кордони з РФ та Білоруссю.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!


Автор: Сеть

Останні новини