28 квітня 2022, 15:22

"Якщо буде покаяння..." – Дмитро Гордон про відносини українців і росіян після війни

Дмитро Гордон пояснив, за яких умов українці та росіяни зможуть подолати взаємну ненависть після закінчення війни.

"Якщо буде покаяння..." – Дмитро Гордон про відносини українців і росіян після війни

Відомий український журналіст Дмитро Гордон вірить у те, що українці колись зможуть вибачити росіянам, але для цього останнім потрібно буде дуже постаратися. Під час бесіди зі Станіславом Крючковим на Youtube-каналі "Ходорковський LIVE" засновник інтернет-видання "ГОРДОН" навів показові приклади з історії, які явно вказують на можливість примирення розбратаних народів у майбутньому.

Як справедливо зазначив співрозмовник Гордона, зараз обидві країни сповнені ненависті одна до одної. При цьому одна ненависть праведна, а інша – якась тваринна. І цього руйнівного почуття рано чи пізно все одно доведеться позбуватися, зживати його. "У вас є надія на те, що це станеться за життя нашого покоління?" – запитав ведучий у відомого журналіста.

"Так, є, – відразу відповів Гордон. – Ви знаєте, історія знає багато ненавистей, які закінчувалися дружбою. Франція та Німеччина, Україна та Польща. Між останніми країнами страшна ненависть була, але сьогодні ми бачимо, як поляки допомагають українцям". Також журналіст згадав приклад німців і євреїв. Під час Другої світової війни німці винищили 6 мільйонів євреїв, але вже через 43 роки після цього жаху євреї почали переїжджати до Німеччини на постійне місце проживання. Але це сталося, зокрема, завдяки тому, що німці пройшли через покаяння.

У випадку України та Росії примирення може відбутися лише у тому випадку, якщо до влади у РФ прийдуть зовсім інші люди, пояснив Гордон. Адже, ясна річ, що жодного порозуміння з Путіним і його бандою вже ніколи бути не може. Щоб українці змогли подолати ненависть до росіян, потрібні кардинальні зміни у сусідній країні, які й описав журналіст:

"Давайте прикинемо. Путіна вже немає. Чи його прибрали, чи він помер, чи втік до Китаю. Ті, хто прийшли замість нього, розуміють, що повернутися у цивілізований світ можна, тільки живучи за правилами цивілізованого світу, тому замість Скабєєвої та Соловйова на екранах з'являються інші люди. Умовні Сорокіна, Шендерович, хто завгодно. І починається інша робота телебачення. Крім того, Крим віддається Україні. Також віддається все те, що було під окупацією. Росія проходить через офіційне покаяння, виплачує репарації та гроші сім'ям загиблих українців і починає життя з чистого аркуша. Починається якесь порозуміння".

Крім того, Гордон зазначив, що ніхто не знає, наскільки тривалим виявиться цей процес. "Це може статися завтра, а може через 3 роки. А може, через 20 років або через місяць", – озвучив свою думку журналіст.

Раніше Дмитро Гордон припустив, що Путін може втекти до Китаю.

Також Дмитро Гордон заявив, що звичайним росіянам доведеться відповідати за військові злочини Путіна та російської армії.

Ще трохи раніше Дмитро Гордон зневажливо схарактеризував якісний склад російської армії.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Дмитрий Гордон

Останні новини