19 січня 2022, 16:44

"Диктатор повністю збожеволів", – Піонтковський порівняв Путіна зі Сталіним

Політолог Андрій Піонтковський розповів про схожість Володимира Путіна та Йосипа Сталіна.

"Диктатор повністю збожеволів", – Піонтковський порівняв Путіна зі Сталіним

Чинний президент Російської Федерації Володимир Путін і радянський державний діяч Йосип Сталін мають багато спільного. Зокрема, йдеться про схожість у світогляді.

Таку думку озвучив політолог Андрій Піонтковський в етері "24 каналу".

"Я, може, єдина людина, яка переживала обидві ці епохи. Я маю на увазі останні дні Сталіна, 1953 рік. Мені було 12 років, я був такий піонер, політизований хлопчик. У всякому разі, я пам'ятаю дуже багато деталей, атмосферу цих подій... Крім того, я читав газети... Абсолютно аналогічна ситуація: диктатор повністю збожеволів", – заявив співрозмовник.

Аналітик також зазначив, що головним планом Кремля є не Україна, проте українська держава залишається особливою нагодою для Росії.

"Їх плани не Україна. Україна, звичайно, особливий випадок для них. Він (Путін  ред.) заперечує не лише існування української держави, а й українського народу. Але основний у них план  це реванш, перемога у четвертій світовій війні", – заявив політолог і додав, що Москва у цій грі має лише один інструмент – ядерний шантаж.

Коментуючи ситуацію навколо врегулювання конфлікту на Донбасі, Піонтковський назвав Мінські угоди планом Кремля щодо поширення ОРДЛО на всю територію України.

"Треба сказати правду про Мінські угоди – це інструмент для підпорядкування України, приєднання її до ОРДЛО", – наголосив експерт.

Раніше Піонтковський заявив, що влада Китаю відіграла ключову роль у швидкому виведенні сил ОДКБ із Казахстану, оскільки ця країна є зоною впливу Пекіна. На думку політолога, Путін минулого тижня зазнав двох поразок: у Казахстані та на переговорах із Заходом щодо так званих "гарантій безпеки".

До цього Піонтковський зазначив, що агресивна риторика Кремля, яка наростає, на тлі концентрації військ РФ біля кордонів України дає підстави вважати, що це вже не просто шантаж, а справжня підготовка до вторгнення.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини