28 грудня 2021, 09:45

Арестович розкрив, для чого Росія вимагає від Києва схвалити "Супутник V"

Під час діалогу ТКГ щодо Донбасу про відкриття КПВВ з російського боку зажадали визнати свою вакцину та документи з печатками т. з. "ДНР" і "ЛНР".

Арестович розкрив, для чого Росія вимагає від Києва схвалити "Супутник V"

В обмін на відкриття блокпостів на Сході України Москва зажадала від Києва на офіційному рівні визнати вакцину "Супутник V" і подібні сертифікати громадян, які приїхали з ОРДЛО, запевнив помічник голови ОП Олексій Арестович, інформує "Дом".

Він уточнив, що на останніх зборах Комітету з обох боків не домовилися про відкриття усіх КПВВ. Українські пункти пропуску функціонують ще минулої осені, а з боку т. з. "Л/ДНР" вони залишаються заблокованими.

За даними делегата української ТКГ щодо Донбасу, наші пункти працюють понад рік. Також, за його даними, у Кремлі вимагають визнати документацію з печатками самопроголошених "республік". Проте, як запевнив Арестович, на такий компроміс у Києві нізащо не погодяться.

Він пояснив, що російські делегати прагнуть усіляко уявити Москву лише у ролі посередника.

До того ж радник голови ВП наголосив, що мінські та нормандські домовленості, укладені за участю представників РФ, можливі до практичного здійснення лише тоді, коли Росія офіційно визнає себе учасницею конфлікту.

Треба сказати, що "влада республік" тим самим позбавляє можливості своїх громадян вакцинуватися в Україні сертифікованими вакцинами й отримувати соцвиплати.

Нагадаємо,Олексій Арестович, коментуючи взяття українок на військовий облік, розповів, що будуть робити жінки у разі загострення ситуації.

Також радник голови Офісу президента України заявив, що Росію та СРСР вигадали українці.

Він розповів, чому на Путіна "чекає розчарування всього життя" у разі наступу на Україну.

Автор: Алексей Арестович

Останні новини