16 грудня 2021, 10:25

Портников озвучив два сценарії розвитку подій між Україною та Росією у 2022 році

Портников вважає, що конфлікт між Україною та Росією має лише два сценарії: поганий і погіршений.

Портников озвучив два сценарії розвитку подій між Україною та Росією у 2022 році

На тлі нарощування російських військ біля кордону з Україною та можливого вторгнення Росії до нашої країни Віталій Портников вирішив озвучити свій прогноз щодо конфлікту між країнами. За його словами, у нас лише два варіанти розвитку подальших подій: поганий і погіршений.

Вчора, 15 грудня, в ефірі телеканалу "Обозреватель" український журналіст і публіцист заявив, що у 2022 році на Україну чекає два сценарії розвитку подій.

Наступного року Росія може як і надалі нагнітати обстановку на кордоні з Україною, так і вторгнутися у межі країни з метою окупації всієї України.

Вже зараз потрібно робити все можливе, щоб окупація не відбулася, заявив журналіст.

При цьому треба усвідомлювати, що повномасштабна війна тягне за собою людські жертви, мільйони біженців і зруйновану інфраструктуру.

Портников не сумнівається, що у можливій війні перемога буде за Україною, проте дуже велику ціну доведеться за це заплатити. Щоб не допустити людських жертв, необхідно вести "війну" на дипломатичному фронті.

Однак навіть якщо Росія відмовиться від ідеї вторгнення, конфлікт на Донбасі все одно продовжуватиметься і там гинуть як мирні жителі, так і військовослужбовці ЗСУ.

Не варто виключати й енергетичний тиск із боку Росії. Портников закликає бути готовими до того, що взимку можливе відключення світла і тепла на кілька днів.

Раніше ми повідомляли, що, на думку Портникова, Росія ніколи не ліквідує "ДНР" і "ЛНР". Інакше така ж доля буде у Південній Осетії й Абхазії.

Нагадаємо, Портников закликає Захід до потужних економічних санкцій, щоб збідніла Росія обрала нового президента, який вибачатиметься на колінах.

Автор: Виталий Портников

Останні новини