8 грудня 2021, 18:55

Огризко: "Розміну" України не буде, Байден "дотиснув" Путіна

Байден не здав інтересів України на переговорах із Путіним, очікується деескалація з боку Росії, вважає Володимир Огризко.

Огризко: "Розміну" України не буде, Байден "дотиснув" Путіна

Умовного "розміну" України на Іран або будь-яке інше глобальне питання міжнародного порядку денного, що має значення для США, з боку Вашингтона не буде. Господар Білого дому Джо Байден "дотиснув" президента РФ Володимира Путіна, Москва піде на деескалацію обстановки.

Таку думку озвучив ексголова МЗС України Володимир Огризко в етері Espreso.TV, коментуючи переговори президентів США та Росії, що відбулися 7 грудня.

"Якісь певні розміни у дипломатії, безумовно, бувають, але це завжди стосується тактичних речей. Тобто це не може стосуватися того, що є принциповою позицією тієї чи іншої сторони", – заявив дипломат.

За словами ексміністра, йому складно уявити собі сценарій, за якого влада США "розмінює" Україну, наприклад, на якісь домовленості навколо Ірану, оскільки подібний крок несе безпосередню загрозу стратегічній стабільності.

"Такими речами не торгують", – наголосив співрозмовник.

Раніше Огризко озвучив сумніви щодо того, що у Кремлі наважаться на повномасштабну війну проти України, оскільки такий крок призведе до "знищення" Росії. Дипломат зазначив, що сьогоднішній російський режим тримається на двох китах – брехні та шантажі, а також вказав на нездатність російської влади перебудувати економіку країни.

До цього Огризко заявив, що агресивна риторика Кремля, що посилилася, свідчить про "перехід Росії до стадії агонії".

Автор: Владимир Огрызко

Останні новини