21 листопада 2021, 09:40

Путін боїться воювати проти України: це буде війна проти НАТО – Зубов

Попри концентрацію військ РФ на українському кордоні, Кремль не зважиться на нове вторгнення, вважає Андрій Зубов.

Путін боїться воювати проти України: це буде війна проти НАТО – Зубов

Захід украй стривожений новою військовою активністю РФ на кордоні України. Однак відомий російський історик та опозиціонер Андрій Зубов вважає, що масштабне перекидання військ Кремлем не призведе до нового вторгнення.

Таку думку він висловив в етері українського телеканалу "Еспресо", повідомляє Діалог.UA.

"З раціональної точки зору зараз не час брязкати зброєю. Та й безглуздо. Вже ясно, що Захід консолідований – розколоти його не вдасться. Брязкання зброєю призведе тільки до того, що і Захід почне нею брязкати. Британські спецвійська, американські радники будуть перекинуті в Україну", – заявив історик.

Він упевнений, що президент РФ не піде на відкритий конфлікт із НАТО, оскільки це може призвести до втрати ним власного життя, влади та грошей. А це те, чого найбільше боїться лідер РФ, впевнений історик.

За його словами, перекидання військ РФ до кордону – це черговий тиск на Вашингтон, щоб президент США Джозеф Байден знову погодився на зустріч із Путіним.

"У нього один раз вийшло те, про що він мріяв, – зустріч із Байденом. Путін думає, що перетиснув Байдена, змусив його зважати на себе. Напевно, зараз він намагається повторити подібне", – заявив Зубов. Він упевнений, що бажаного Кремль не досягне вдруге.

"Думаю, зосередження цих сил не призведе до війни. Якщо буде війна та більш-менш явне входження російських військ на територію України, буде ще одна поразка. Така сама, як із мігрантами, але набагато гучніша та з набагато більшою кров'ю. Її може не витримати путінський режим. І навряд чи на це Путін піде",  – висловив думку російський опозиціонер.

Водночас він зазначив, що Путін цілком здатний на нераціональні вчинки. Такими, за його словами, були окупація українських Криму та Донбасу.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Ярош підтвердив загрозу широкомасштабного вторгнення РФ, розповівши про зустріч керівництва ЗСУ.

Ми також писали, що Зубов спрогнозував наслідки розриву відносин РФ і НАТО: "Погубить і швидко".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Андрей Зубов

Останні новини