17 вересня 2021, 18:47

Клімкін про Росію після Путіна: "Буде хтось гірший для України"

Павло Клімкін вважає, що останнім політиком у Росії, який симпатизував Україні, був Борис Нємцов.

Клімкін про Росію після Путіна: "Буде хтось гірший для України"

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав не сподіватися на адекватну політику Кремля щодо Києва після відходу Володимира Путіна з президентської посади. Цілком може бути, що чинний президент РФ далеко не найгірший варіант для України.

Таку точку зору дипломат озвучив в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу".

На думку Клімкіна, на сьогоднішній день у Росії немає жодного політика, який відчував би симпатію до України. Останнім з таких був Борис Нємцов, але його вбили біля стін Кремля.

"Швидше за все, буде хтось гірший для України після Путіна. Путін як мінімум намагається маневрувати", - заявив екс-міністр і припустив, що найвищу керівну посаду у Росії може посісти хтось із силового блоку.

У зв'язку з цим дипломат рекомендував не будувати великих планів на послепутінскій період у РФ. Його точку зору підтримав радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович. Він також вважає, що наступний президент Росії буде гірший для України, ніж Путін.

Раніше Клімкін розповів про "похмілля", яке вивітрилося у російському суспільстві від окупації Криму, та спрогнозував нові агресивні кроки Путіна проти України для мобілізації свого електорату. За словами дипломата, поглинання Білорусі не здатне викликати такого захоплення у росіян, як створення якоїсь "Новоросії".

Крім того, екс-міністр вважає, що консервація питання Донбасу не означає зменшення ризиків для України. Путін знайде момент, щоб "підірвати" українську державність.

Автор: Павел Климкин

Останні новини