2 червня 2023, 10:44

У Росії наявні передумови до Другої громадянської війни – Ейдман

Кремль, вплутавшись у війну проти України, підвів РФ впритул до громадянської війни, вважає Ігор Ейдман.

У Росії наявні передумови до Другої громадянської війни – Ейдман

Росія сьогодні перебуває на порозі грандіозних внутрішніх потрясінь через агресію проти України. Передумови "Другої громадянської" вже очевидні.

Про це пише відомий російський опозиціонер, політемігрант Ігор Ейдман.

Він описав один із імовірних сценаріїв заворушень у Росії, пов'язаних із ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним. Навколо нього вже почали розгортатися вельми цікаві події: Кремль заборонив його згадування у ЗМІ та спустив на нього "кадировців". Пригожин у відповідь на це активізував свою політичну кампанію, розпочавши тур містами РФ.

Ситуація, вважає Ейдман, може викликати найгостріший внутрішньополітичний конфлікт усередині РФ.

"Це частина протистояння Пригожина й адміністрації президента, яка вирішила підрізати крила дедалі популярнішому серед ядерного путінського електорату непередбачуваному авантюристу. Пригожина апаратно душать, а він відіграється в інформаційному просторі", - пояснив опозиціонер.

Він упевнений, що за "атакою" клану Кадирова на ватажка "Вагнера" стоїть Кремль. Таким чином режим намагається знищити репутацію кухаря, "опустити" його в очах його ж прихильників.

Конфлікт стрімко наближається до пікової точки.

"Нагадує розбірки 90-х: пітерська та чеченська банда забивають стрілку, потім хтось із них на нервах може натиснути на курок і почнеться тотальне смертовбивство", - попередив Ейдман.

Він не виключає, що конфлікт переросте у повноцінну війну "вагнерівців" і "кадировців", після чого ця бійня почне масштабуватися: до сторін конфлікту приєднуватимуться нові учасники, й у підсумку все виллється у повноцінну громадянську війну.

Тим часом наказ Кадирову "приструнити" Пригожина міг дати тільки Путін.

Ми також писали, що Пригожин закликає Кремль мобілізувати мільйони росіян для війни.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Игорь Эйдман

Останні новини