2 червня 2023, 09:36

Наказ Кадирову "приструнити" Пригожина міг дати тільки Путін: ватажок ПВК перестав слухатися

Кремль дуже незадоволений ватажком "вагнерівців" Євгеном Пригожиним, який "зірвався з повідка", вважає Іван Яковина.

Наказ Кадирову "приструнити" Пригожина міг дати тільки Путін: ватажок ПВК перестав слухатися

Між главою Чечні Рамзаном Кадировим і господарем ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним спалахнув несподіваний конфлікт. Це результат втрати Кремлем контролю над своїм кухарем.

Таку думку висловив у Facebook відомий журналіст Іван Яковина.

На керівника "вагнерівців" Пригожина накинулися публічно й одночасно три високопоставлені представники клану Кадирова. Яковина впевнений, що вони у цьому випадку виступають у ролі спікерів Кремля.

"Віддати відповідний наказ Кадирову могла тільки одна людина - Путін. Він уже більше не може вдавати, що з Пригожиним усе нормально та що він слухається... Тим, хто слухається, Даудов і Делімханов у Telegram погрози не пишуть", - запевнив журналіст.

Ці "кадирівці", на його думку, передали Пригожину головні претензії Москви: вихід ватажка ПВК з-під контролю та зростання його популярності серед населення Росії.

"Путін категорично незадоволений появою потенційного суперника", - підкреслив Яковина.

На його думку, якщо Пригожин не дослухається до озвучених "сигналів", його приберуть і доручать цю справу, ймовірно, саме "кадировцям", які неодноразово надавали Москві подібні послуги, саме тому окрик надійшов саме з їхнього боку. Господарю "Вагнера" дали зрозуміти, що в'язниця йому не світить - прибиратимуть.

"Тепер у Пригожина 2 варіанти: згорнути свою передвиборчу кампанію та повернутися у становище мовчазного інструменту Кремля або піти на відкритий конфлікт із "кадировцями" і, відповідно, Кремлем", - констатував журналіст.

Який варіант вибере ватажок ПВК "Вагнер", який "зірвався з повідка", буде відомо найближчим часом.

Зазначимо, що, за даними російської журналістки Юлії Латиніної, Пригожин повів своїх "вагнерівців" із Бахмуту без санкції з Кремля. Він публічно не корився диктатору РФ. Відомо, що кадрова армія навіть намагалася перешкоджати відведенню найманців ПВК.

Раніше Пригожин, втікши з Бахмуту, різко змінив риторику.

Тим часом аналітики з ISW знайшли відповідь, чому "кадирівці" накинулися на Пригожина.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Иван Яковина

Останні новини