24 березня 2023, 12:32

Путін образився та порушив узяті на себе зобов'язання, тільки-но Сі поїхав із Росії

Щойно Москву покинув китайський лідер Сі Цзіньпін, влада РФ одразу ж повернулася до ядерних погроз.

Путін образився та порушив узяті на себе зобов'язання, тільки-но Сі поїхав із Росії

З'явилося чергове підтвердження того, що візит до Москви лідера Китаю Сі Цзіньпіна з тріском провалився.

Увагу на це звернув у Telegram російський блогер, експерт у питаннях соціальних криз і катастроф Анатолій Несміян (Ель Мюрид).

Він нагадав, що під час цього візиту Сі та Путін у спільній заяві підкреслили неприпустимість ядерної війни. Однак, щойно лідер Китаю залишив російську територію, Кремль знову почав гуркотіти "ядерним кийком".

Доручили цю важливу справу одіозному заступнику голови Радбезу РФ Дмитру Медведєву, від репутації якого і так нічого не залишилося. Він заявив, що РФ нібито застосує ядерну зброю, якщо українці розпочнуть звільнення Криму.

Мюрид вважає таку риторику влади РФ підсумком провалу візиту Сі.

"Очевидно, у Кремлі виявилися вкрай збентеженими нульовими підсумками візиту Сі Цзіньпіна, а тому звично кинули всі публічно взяті на себе зобов'язання, включно з урочистою заявою Путіна та Сі Цзіньпіна про неприпустимість застосування ядерної зброї у сучасному світі", - написав експерт.

Медведєву цю місію доручили, оскільки він відомий своєю неадекватністю й алкогольною залежністю. У разі прямих претензій з боку Пекіну можна буде легко звалити провину на заступника голови Радбезу, зазначивши, що це нібито його особиста думка.

Мюрид попередив, що Китай не залишить без уваги таке демонстративне порушення росіянами домовленостей. Пекін, імовірно, прийме це за особисту образу, спробу принизити.

"Китайці у політику не втручаються в особисте, але образи та приниження записують... У якийсь момент китайський блокнот із записами буде заповнений повністю", - заявив російський експерт.

Зазначимо, що, на думку експертів, Путін сподівався домовитися з Сі про постачання у Росію озброєння та боєприпасів для війни з Україною. Судячи з усього, цього йому отримати не вдалося. У рамках візиту не було підписано жодної угоди або договору.

Раніше Арестович звернув увагу на те, що візит Сі до Москви пройшов за скороченою програмою.

Також Ейдман підбив підсумки візиту лідера Китаю до Москви: "Сі злий, Путін розчарований".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини