10 березня 2023, 14:48

Війна пожирає ресурси РФ, яка слабшає: діра у бюджеті досягла 80 % річного дефіциту

Війна з Україною знищує економіку Росії: з кожним місяцем фінансові проблеми країни тільки наростають.

Війна пожирає ресурси РФ, яка слабшає: діра у бюджеті досягла 80 % річного дефіциту

За перші два місяці 2023 року діра у бюджеті Росії зросла до 80% від передбачуваного річного дефіциту. З кожним місяцем фінансові проблеми країни тільки наростають.

Що відбувається з російською економікою, у своєму блозі у Telegram пояснив політичний аналітик Анатолій Несміян (Ель Мюрид).

Влада РФ заклала у бюджет можливий дефіцит у 3 млрд рублів у 2023 році. Уже зараз зрозуміло, що за підсумком року діра буде у рази більшою. Причина очевидна: загарбницька війна проти України пожирає мізерні ресурси країни.

Мюрид запевнив, що гроші у Росії зовсім не закінчаться, проте у найближчій перспективі їх стане гостро не вистачати, особливо з огляду на небажання Кремля закінчувати вже програну військову авантюру.

"В умовах "спецоперації", що триває, й очевидного небажання припиняти бойові дії не на своїх умовах (а на своїх припинити їх неможливо), які саме статті бюджету залишаться недоторканними, а які підуть під ніж, сумніватися не доводиться", - розповів Мюрид.

Він упевнений, що гроші у Москви залишаться на продовження війни та силовий апарат для здійснення внутрішнього терору з незгодними. Решті сфер доведеться підтягнути пояси.

Експерт закликав росіян змиритися з тим, що після березня влада перегляне бюджет й уріже фінансування всіх сфер, не пов'язаних із війною та силовиками.

"Росія не тягне збройний конфлікт з усіма розвиненими країнами", - розповів Мюрид.

Він вважає, Захід дотискатиме до того, що припинення війни буде головною умовою виживання путінського режиму. Чим інтенсивнішою буде війна, тим швидше це станеться.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що у РФ почалися масові невиплати зарплат бюджетникам.

Також чиновники Росії зрозуміли, що країна зазнала поразки у війні, та перед крахом набивають кишені, розпродаючи ресурси країни.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини