2 грудня 2022, 10:23

Пакистан зажадав від РФ знижку на нафту у 40%: Азія користується жалюгідним становищем Москви

Зі збутом своїх енергоресурсів на азіатському ринку у Росії є великі проблеми, тепер і Пакистан зажадав знижки на російську нафту.

Пакистан зажадав від РФ знижку на нафту у 40%: Азія користується жалюгідним становищем Москви

Слідом за великими азіатськими гравцями Пакистан зажадав знижки на російську нафту. Він хоче, щоб Москва надала 40-відсотковий дисконт.

Ситуацію прокоментував у своєму блозі у Telegram російський військовий і політичний оглядач Анатолій Несміян, відомий також під псевдонімом Ель Мюрид.

Азія продовжує користуватися жалюгідним становищем Москви, яка втратила через свою військову авантюру ринки Європи. Спочатку енергоресурси з величезними дисконтами закуповували собі Китай та Індія, тепер ту саму тактику переймають дрібні регіональні гравці, зокрема Пакистан.

Однак необхідність продавати енергоресурси з величезними знижками далеко не головна проблема Москви на азіатському ринку. Найсерйозніша перешкода - слабка логістика. Москва була змушена відмовити Пакистану у продажу нафти через дефіцит танкерів. Відправляти в Азію більше "чорного золота" Москві просто нічим.

""Поворот на Схід" - це блеф для скорботних розумом глядачів федеральних каналів. Європейський напрямок торгівлі інфраструктурно облаштовувався сотні років. Щоправда, виявилося, що зруйнувати його можна за набагато коротший термін, але азійська інфраструктура взагалі не вибудувана", - написав Мюрид.

Він підкреслив, що жодної адекватної заміни європейському ринку, який путінський режим своїми ж руками відрізав, просто немає. За найсприятливішого сценарію РФ вдасться перекинути в Азію лише кілька десятків відсотків від тих обсягів, які раніше йшли в ЄС.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що нафтовий експорт РФ до Туреччини почав стрімко стискатися.

Ми також писали, що "дірка" у бюджеті РФ підскочила до кількох трильйонів через обвал цін на нафту.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини