5 січня 2022, 21:08

Токаєв вирішив завдання з усунення Назарбаєва, на утримання влади у нього залишився день – два

За масштабними протестами у Казахстані може стояти чинний президент країни, вважає Ель Мюрид.

Токаєв вирішив завдання з усунення Назарбаєва, на утримання влади у нього залишився день – два

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на тлі масштабних протестів усунув з посади секретаря Радбезу, колишнього главу країни Нурсултана Назарбаєва. Можливо, це було метою бунту.

Про це у своєму блозі у Telegram написав російський оглядач Анатолій Несміян (Ель Мюрид).

Він звернув увагу на те, що Токаєв запровадив по всій країні надзвичайний стан, оскільки протести виходять з-під контролю.

Токаєв, вирішивши завдання з усунення Назарбаєва, має вирішувати завдання щодо власного порятунку й утримання влади. На все про все у нього доба  дві. Якщо протест не почне спадати, люди не повернуться додому – почнеться хаос”, – сказав Мюрид.

За такого сценарію, зазначив він, Токаєву можуть знадобитися якісь "зовнішні сили" для наведення порядку у країні. Річ у тім, що опозиція в авторитарній країні винищена – немає кому взяти відповідальність за перехідний період.

"У нього немає часу: або він зможе взяти під контроль обстановку у найближчі кілька днів, або все перейде до в'язкого та дуже тривалого періоду громадянської смути", – вважає російський блогер.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Соловей висловив думку про першу реакцію Путіна на протести у Казахстані: "Вже віддано вказівку".

Ми також писали, що експерт Коваленко висловився про небезпеку бунтів у Казахстані: "Переростає у бійню".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини